Posjet predstavnika Bokeljske mornarice predsjedniku Općine Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. kolovoza 2016. - 9:17
Autor: 

Predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević primio je jučer  novoizabranog admirala Bokeljske mornarice dr.  Antuna Sbutegu i predsjednika Upravnog odbora Bokeljske mornarice Aleksandra Dendera. Razgovor je bio posvećen aktualnoj suradnji Bokeljske mornarice i Općine.

“Konstatovali smo da je dosadašnja saradnja Bokeljske mornarice i Opštine dobra, ali takođe i da postoji veliki prostor za njeno unapređenje, posebno kada je u pitanju učešće Bokeljske mornarice u kulturnoj promociji Kotora i Crne Gore“ – naglasio je nakon sastanka gradonačelnik Stjepčević.

Visoki predstavnici najstarije pomorske bratovštine prezentirali su predsjedniku Stjepčeviću novi Statut Bokeljske mornarice i nedavno usvojeni Plan rada za naredni četverogodišnji period. Tom prilikom posebno su istakli značaj kandidature Bokeljske mornarice kao nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, kao i Statuta Bokeljske mornarice iz XV. st. kao dokumentacione kulturne baštine UNESCO-a.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Kotoru, admiral Bokeljske mornarice dr. Antun Sbutega i predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Dender posjetit će i Općini Tivat i Herceg Novi, u kojima djeluju podružnice Bokeljske mornarice.