Posjet učenika i profesora Dubrovačke privatne gimnazije Hrvatskom nacionalnom vijeću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 10. lipnja 2023. - 11:51
Autor: 

Profesori i učenici Dubrovačke privatne gimnazije, s ravnateljem Tomislavom Franušićem, u sklopu posjete Boki kotorskoj, posjetili su i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.
Nakon susreta s don Srećkom Majićem, peraškim župnikom, i obilaska otoka Gospe od Škrpjela, gdje su se upoznali s poviješću ovog otoka, učenici i profesori su nastavili svoj put obilaska Boke kotorske prema Tivtu i Donjoj Lastvi. U Donjoj Lastvi su se susreli s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimirom Dekovićem, voditeljicom Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Dijanom Milošević, te članicama kazališta. Susretu je nazočila i generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević. Ovom prigodom razmijenjeni su i prigodni darovi.
Nakon obilaska Tivta, s profesoricom Dijanom Milošević i vodičem Ivicom Biskupovićem obišli su Stari grad, kao i druge znamenitosti Kotora.
Suradnja Hrvatskog nacionalnog vijeća i Dubrovačke privatne gimnazije započela je još 2018. godine zajedničkim kulturnim programima, a rezultirala je i zajedničkom kazališnom predstavom „Bokeško – dubrovački splet". Ova poveznica kulturne suradnje Dubrovnika i Boke kotorske nastavlja ss novim projektima, susretima, znanstvenim istraživanjima i raznim bokeljsko-dubrovačkim spletovima glazbe, folklora i tradicije.