Potpisivanje Memoranduma o stipendiranju studenta iz Crne Gore u Dubrovniku

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. veljače 2016. - 12:05
Autor: 

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas - Porto Monenegro iz Tivta i  renomiranog američkog koledža RIT Croatia iz Hrvatske potpisat će u srijedu, 24. 2 .u 11h u prostorijama Jahting kluba Porto Montenegro u Domu vojske Memorandum o suradnji.

Memorandum će podrazumijevati preciziranje uvjeta potpunog stipendiranja jednog studenta iz Crne Gore na stručnim preddiplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku, čiji će sponzor biti kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 EUR pokriva troškove školarine tijekom studija, a natječaju za stipendiju Porto Monenegro mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četverogodišnju srednju školu.

Osim stipendiranja studija, najbolji kandidat osvaja i mogućnost odrađivanja stručne prakse u kompaniji Adriatic Marinas - Porto Monenegro. Rok za prijavu na natječaj  je 15. ožujak 2016. godine.

„RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih koledža u SAD-u. RIT je osnovan daleke 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovaj univerzitet je širom svijeta poznat po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse. U Hrvatskoj je ovaj koledež prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: International Hospitality and Service Management, International Business i Information Technology. Program International Hospitality and Service Management je prvi program koji je uveden na RIT Croatia i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili uopšte, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na preduzetništvo, pa je namijenjen i onima koji žele da pokrenu svoje poslovanje“.