Potpora i hrvatskoj zajednici i Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. travnja 2017. - 11:19
Autor: 

Proteklog tjedna Adrijan Vuksanović je, sa skupštinskom delegacijom Crne Gore, boravio u višednevnom posjetu Bruxellesu. Tom prigodom susreo se s brojnim visokim dužnosnicima Europske unije, među kojima su Thomas Hagleitner, Jan Rebrina, David McAllister, Rosita Hickey, Anna Fotyga, Ulrike Lunacek, Knut Fleckenstein, Eduard Auer, Eva Kaili, Derek Vaughan, Szabolcs Fazakas, Charles Tannock , Elmar Brok i brojni drugi.

Vuksanović je pored ovih susreta imao i radnu večeru s Milijanom Brkićem, potpredsjednikom Sabora Republike Hrvatske, na kojoj su nazočili, između ostalih, i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Ivana Miletić i Ivica Tolić. Prigodom ovog susreta oni su izrazili nedvojbenu potporu Hrvatima u Crnoj Gori i njihovoj jedinoj stranci, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, kao i državi Crnoj Gori na njenom euroatlanskom putu. Hrvatski parlamentarci izkazali su želju da doprinesu educiranju mladih HGI – ja i ponudili su jednomjesečno stažiranje u Europskom parlamentu.

Potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić izvijestio je Vuksanovića kako se razvijaju već dogovorene djelatnosti oko planirane pomoći organiziranoj hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori i najavio svoj dolazak među crnogorske Hrvate, po realiziranju iste.

Trećeg dana boravka u Bruxellesu, Vuksanovića je u višesatnom posjetu primio europski parlamentarac Ivica Tolić, koji ga je informirao o proteklim konferencijama na kojima je snažno zastupao potporu Crnoj Gori i njenom prijamu u NATO i Europsku uniju. Dijelu razgovora nazočio je i Miloš Nikolić, zastupnik u crnogorskoj Skupštini.