Potpora iz Republike Hrvatske Hrvatskoj knjižnici ,, Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. prosinca 2021. - 12:21

Proteklog je tjedna u radnom studijskom posjetu Hrvatskoj knjižnici ,, Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi  boravilo izaslanstvo iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Znanstvenice su boravile u Donjoj Lastvi  s ciljem izvida mogućnosti  formiranja knjižnice u formi i obliku  koji  bi bili strukturirani i  usustavljeni  u knjižnični sustav u skladu sa zakonskim normama i propisima matične države, ali i Republike Hrvatske. Trogodišnji je to projekt koji su podržali Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. 

Delegacija NSK-a  bila je u sastavu  : dr. sc. Vesna Golubović, knjižničarska savjetnica i rukovoditeljica Odjela Nabava i izgradnja zbirki, dr. sc. Krstić Dragica, konzervatorica savjetnica i  rukovoditeljica Odjela zaštite i pohrane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, mr. sc. Karmen Lečić, konzervatorica u Odjelu zaštita i pohrana  i dr. sc.  Kristina Romić, knjižničarka savjetnica.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) središnja je knjižnica Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu. Kao stožerna ustanova hrvatske kulture, znanosti i obrazovanja javna je ustanova od nacionalnog značenja čiji je vlasnik i osnivač Republika Hrvatska. Knjižnica obavlja knjižnične i informacijske djelatnosti nacionalne knjižnice Republike Hrvatske i središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu te znanstveno-istraživačku i razvojnu djelatnost radi izgradnje i razvoja knjižničnog sustava Republike Hrvatske.

Ana Vuksanović