Povratak izaslanstva Općine Tivat iz Šangaja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. studenog 2016. - 13:30
Autor: 

Izaslanstvo Općine Tivat doputovalo je jučer iz devetodnevnog, službenog posjeta Šangaju i tamošnjem distriktu Điading. Ovaj je posjet rezultat bratimljenja Tivta i Điadinga, ali i želje lokalne uprave da se suradnja s bogatim šangajskim distriktom ostvari u oblastima privrede, kulture i turizma. Posjet je otpočeo nizom sastanaka s čelnim ljudima Điadinga: zamjenicom gradonačelnika Lu Zufang, tajnikom Komunističke partije Kine u Điadingu Ma Čunleijem, ali i s čelnim ljudima iz oblasti ekonomije, privrede, turizma.

Domaćini su se pobrinuli da Tivćani vide brojne znamenitosti grada i okoline, pa su se na gustoj agendi našli: obilazak Konfučijevog hrama, posjet Han Tianheng umjetničkom muzeju, posjet „automobilskom gradu“, obilazak plantaža zelenog čaja, boravak u obližnjim gradovima Hang Džo (Hangzhou) i Su Džo (Suzhou), obilazak tradicionalnih kineskih bašti koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a...

„Imam samo riječi zahvalnosti za domaćine iz Điadinga koji su nas toplo dočekali i ugostili, koji su organizovali niz sastanaka sa institucijama i pojedincima koji su ključni za ostvarivanje neke buduće saradnje, a naša je procjena da bi se trebalo usmjeriti na turizam, privredu i kulturu. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati priliku vidjeti neke konkretne rezultate ove posjete, a sigurno je da ćemo mi učiniti ono što možemo da bi ta saradnja zaživjela i donijela jednu novu vrijednost građanima Tivta“, rekla je o posjetu predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević. 

 

Izaslanstvo Općine Tivat činili su: predsjednica Općine prof.dr. Snežana Matijević, potpredsjednik Općine Dejan Maslovar, sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i poduzetništvo Petar Vujović, šefica Kabineta predsjednika Općine Dijana Čolaković, savjetnica predsjednika Općine za odnose s javnošću Branka Čelanović i umjetnički direktor Centra za kulturu Tivat Dragan Laković.

U Šangaju su osim predstavnika izvršne vlasti boravili i srednjoškolci – 6 učenika tivatskog Srednjoškolskog centra „Mladost“, s ravnateljicom škole Jovankom Vujačić i profesoricom Tamarom Božinović. Bio je ovo posjet u sklopu projekta razmjene đaka, pa su tivatski đaci boravili u tamošnjem školskom kampusu i u porodicama kineskih vršnjaka koji su početkom listopada boravili u Tivtu.