Poziv za prijavu na Expo sajam u Šangaju

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 13. lipnja 2017. - 8:56
Autor: 

Općina  Tivat u suradnji sa šangajskim Savjetom za promociju i međunarodnu trgovinu pokreće mogućnost sudjelovanja privrednika s  teritorija  Općine  Tivat na „Belt and Road Brand Expo 2017.“ sajmu, koji se organizira u Šangaju od 8. do 12. 12. 2017. godine. Sekretarijat za ekonomski razvoj i poduzetništvo Općine  Tivat poziva sve zainteresirane  privredne subjekte iz Tivta koji žele da uzmu sudjelovanje na ovom sajmu da se obrate Sekretarijatu putem e - mail adrese: preduzetnistvo@opstinativat.com, radi dobivanja potpore  Općine Tivat, ispunjavanja prijavnog formulara kao i svih detaljnih instrukcija u vezi potencijalnog sudjelovanja. Sajam organizira između ostalih i kineski Savjet za promociju i međunarodnu trgovinu, Privredna komora Šangaja, Svjetski trgovinski centar Šangaja. 

Inicijativa za održavanje ovog sajma započela je 2013. godine i dobila je potporu  preko 100 zemalja i međunarodnih organizacija, među kojima je više od 40 potpisalo memorandum o suradnji s NR Kinom. Nakon ove inicijative investicije kineskih kompanija u zemlje duž ove rute skočile su na preko 50 milijardi dolara. Ovaj sajam predstavlja idealno mjesto za susret privrednika, trgovaca, za prezentaciju turističkih proizvoda i usluga zemalja učesnica. Ovogodišnja tema sajma je “Better life and Beyond”. Na sajmu će biti predstavljeni izuzetni proizvodi iz oblasti kulture i tehnologije zemalja sudionica.

Suradnja Tivta i Šangaja otpočela je 2015. godine potpisivanjem Memoranduma o prijateljstvu i suradnji između Općine  Tivat i distrikta Điading (Šangaj) čime je značajno olakšana komunikacija i suradnja privrednika i turističkih poslenika iz Tivta, odnosno Crne Gore i Šangaja. Uspostavljanje privredne suradnje između Tivta i Šangaja je samo još jedna u nizu aktivnosti koje je naša Općina poduzela u cilju povezivanja dva prijateljska grada.