Predavanje Tuge Tarle sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. ožujka 2020. - 11:12
Autor: 

Sutra, 3. 3. 2020. , na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat, u DTV- u Partizan ( Sokolski dom), održat će se predavanje hrvatske diplomatkinje Tuge Tarle  naziva ,,Identitet  i maska (o hrvatskom nacionalnom i kulturnom identitetu)''. Početak programa predviđen je za 19 sati.

Profesorica Tarle je već preko dva desetljeća profesionalna diplomatkinja i promotorica hrvatske kulture u svijetu (Čile, Španjolska, Australija, Slovačka),  društveno angažirana publicistkinja,  osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA, Udruge OS,  književnica i urednica, poliglotkinja, radijska voditeljica, a bavila se i plesom.

Objavila je četiri autorske knjige.  Suradnica je Hrvatskoga iseljeničkog zbornika, časopisa Matica te brojnih drugih medija.

Održala je više stotina predavanja te sudjelovala na međunarodnim kongresima i skupovima u zemlji i inozemstvu. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog diplomatskog kluba. Redovito vodi javne tribine i predavanja.

Ovo je drugo predavanje Tuge Tarle u Crnoj Gori. Prvo, naziva  „Zašto smo prisiljeni napuštati Hrvatsku", posvećeno hrvatskom iseljeništvu, održano je 2014. godine.

Uoči predavanja uvodno će se obratiti i tajnica  Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Ana Vuksanović.

Predavanje  se održava  u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, u suradnji s  Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Kotoru i ogrankom Matice hrvatske u Boki kotorskoj.