Predavanje Željka Rutovića: „Postmediji i medijska pismenost“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. prosinca 2020. - 10:12
Autor: 

U organizaciji Narodne biblioteke Stevan Samardžić iz Pljevalja i Društva crnogorskih novinara, a povodom 150 godina crnogorskog novinarstva, teoretičar medijske kulture i publicist mr. Željko Rutović, sutra u 14 h, održat će u Pljevljima online predavanje na temu: Postmediji i medijska pismenost.

Željko Rutović, autor više knjiga iz oblasti estetike dijaloga, kulture tolerancije, medijske politike, digitalnih fenomena 21.st., slobode izražavanja, kao i znanstvenih radova iz oblasti medija u međunarodnim znanstvenim časopisima, između ostalog, autor je zapažene knjige Postmediji - kriza smisla ili masmedijski totalitarizam(2018.).

Rutovićeve knjige ,,Digitalni demos“ i ,,Homo mašina“ uvrštene su u literaturu osnovnih i doktorskih studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao i tuzlanskog Ekonomskog fakulteta.

Moderator predmetne teme je Đina Bajčeta, ravnateljica Narodne biblioteke ,,Stevan Samardžić“ iz Pljevalja.

Prigodne riječi povodom 150 godina crnogorskog novinarstva ovim povodom imat će i generalni sekretar Društva crnogorskih novinara, Dragan Mitov Đurović i mr. političkih znanosti , prof. Zoran Bošković.