Predivna večer uz klapu Šufit

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 16. veljače 2019. - 11:50
Autor: 

Mediteransku pjesmu u Herceg Novom predstavilo je šest klapa iz Crne Gore i splitska klapa Šufit. Na sinoć održanoj Večeri mediteranske muzike „Barka mala“ u hercegnovskoj  „Gradskoj kafani“, nastupilo je šest klapa i vokalnih sastava iz Crne Gore, a posebnu draž večeri dala je splitska klapa Šufit.

Publika je ispunila „Gradsku kafanu“, uživajući u mediteranskim notama koje su izvodili: Lira iz Herceg Novog, Jadran i Bellezza iz Tivta, O'dive bel canto iz Berana, Maris iz Kotora, kao domaćini manifestacije VIS Kaldana.

Potom je jedna od najboljih hrvatskih klapa, Šufit tijekom devedesetominutnog programa izvodila autorske numere s albuma „Ne diraj moju ljubav“ i „Oprosti dušo“, ali i pjesme klapskih evergreen-ova, među kojima su bile „Vilo moja“ i „Ne more mi bit“.

Novljane i goste našeg grada posebno su razgalila izvođenja pjesama „Zora bila“, „Da te mogu pismom zvati“, „Konobo moja“, kao i „Oči boje lavande“.

Prisutne je pozdravio Glavni gradski administrator Nenad Đorđević, uz dobrodošlicu svim ljubiteljima mediteranske pjesme i prijateljima Herceg Novog.

„Praznik mimoze, od svog nastanka prije 50. godina, posvećen je Mediteranu, širenju vrijednosti, kulture i duha specifičnih za more i obalu kojima pripadamo. Među blagom koje Mediteran, kao iskusni kolekcionar, vješto čuva i krije, muzika zauzima posebno mjesto. Zato smo večeras ovdje, kazao je Đorđević i zahvalio svim muzičarima, a posebno Vokalno instrumentalnom sastavu Kaldana iz Herceg Novog, koji su nakon četiri godine „smogli hrabrosti i snage da opet organizuju ovaj lijepi skup“.

Član klape Šufit Zdeslav Mišurac potvrdio je da je ovo prvo gostovanje grupe u Herceg Novom, treće u Crnoj Gori, kao i da će tijekom narednog ljeta nastupati i u Tivtu.

Valentina Kulinović, kapelnica Gradske muzike Herceg Novi, čija je sekcija VIS Kaldana bila domaćin večeri, potvrdila je da je jubilarni 50. Praznik mimoze bio odlična prilika za obnoviti nešto što je imalo desetogodišnju tradiciju, uz obogaćen program gostovanjem klape Šufit.

Uručene su i zahvalnice Gradskoj muzici Herceg Novi, JUK Herceg fest, Gradskoj kafani, kao i Miroslavu Bobu Milanoviću. Pokrovitelji manifestacije su Općina  i Turistička organizacija Herceg Novi, JUK Herceg fest, štamparija Birokonto, Gradska kafana i Vinarija Delić iz Herceg Novog.