Predsjednica Općine Tivat posjetila tivatsku „Unu“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. rujna 2016. - 9:47
Autor: 

Predsjednica Općine dr.  Snežana Matijević obišla je jučer  nedavno otvoren objekt „Marine centra“ tivatske kompanije Una Montenegro, koji se nalazi na glavnom magistralnom putu Tivat - Budva u Radanovićima. „Marine centar“ se prostire na 1000 kvadratnih metara i nudi preko 10.000 različitih artikala i predstavlja svojevrsnu krunu uspjeha kompanije Una – poduzeća koje u Tivtu posluje gotovo tri decenije.

„Opština Tivat je prepoznala značaj malih i srednjih preduzeća i smatramo da pored velikih investitora koji su prisutni na našem području, veoma veliki značaj ima mala privreda koja predstavlja okosnicu razvoja našeg grada. Nedavno je oformljen i novi sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo koji će biti dodatna podrška tivatskim preduzetnicima“, istakla je ovom prilikom predsjednica Matijević.

Vlasnik i izvršni direktor kompanije „Una Montenegro“ Risto - Miško Lučić izrazio je zahvalnost Općini Tivat na podršci dodavši: „Dolazak predsjednice Općinei njena posjeta našoj firmi za mene je znak podrške, podstrek i pažnja. Nadam se da ćemo to uzvratiti korektnošću, dobrim brendom i imidžom koji se podrazumijeva ako se želi ići naprijed“.

Sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i poduzetništvo Petar Vujović predstavio je svoj sekretarijat: „Sekretarijat na čijem sam čelu oformljen je sa ciljem pružanja podrške malom i srednjem biznisu. Od ostalih djelatnosti usmjereni smo na poljoprivredu, turizam i vodoprivredu, kao i na projekte za evropske fondove. Ovaj sekretarijat stavlja se na raspolaganje tivatskim privrednicima, a u cilju unaprijeđenja ukupnog poslovnog ambijenta u Opštini Tivat“.