Predsjedniku Općine Kotor uručena nagrada PRO.PR Vision City

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. - 9:04
Autor: 

Organizacioni odbor međunarodne PRO.PR konferencije koju organizira "Apriori world", proteklog tjedna na svečanoj dodjeli nagrada uručio je Općini Kotor priznanje PRO.PR Vision City.

Predsjednik Općine Kotor, dr.  Aleksandar Stjepčević, zajedno sa suradnicima, predstavnicima lokalnih i državnih institucija i poduzeća, prisustvovao je svečanoj večeri prilikom koje je i preuzeo nagradu.

"Nagrade i priznanja ovog tipa predstavljaju konkretne potvrde da gradimo dobar imidž grada Kotora. One pružaju lične i kolektivne satisfakcije, ali su i podstrek da nastavimo istim, i još jačim tempom, a sve zbog promocije pravih vrijednosti Kotora", istakao je prilikom dodjele priznanja, predsjednik Općine, dr. Aleksandar Stjepčević.

Pored zadovoljstva postignutim, predsjednik je istakao da ova nagrada ujedno znači i odgovornost, konstantnu pozornost i ulaganje još većih napora, kako bi se opravdala očekivanja, prije svega građana Kotora, njegovih posjetitelja i na kraju, organizacija koje kroz ovakve nagrade valoriziraju trud i uspjehe.

"Posebno bih zahvalio svim gradskim institucijama i preduzećima, koja rade sinhronizovano i uigrano, te formiraju značajne karike grada. Upravo zahvaljujući njima, grad Kotor funkcioniše kao koherentna zajednica, puna sitnih različitosti koje zajedno čine neprocjenjivo bogatstvo. Zahvaljujem svima koji zajedno sa nama iz dana u dan Kotor čine boljim mjestom za život", dodao je predsjednik Općine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević.

Predsjednik Organizacionog odbora PRO.PR konferencije Danijel Koletić, objasnio je da je PRO.PR Vision City nagrada koja se dodjeljuje gradu iz zemlje domaćina konferencije. Ovogodišnji grad laureat svojim povijesnim, kulturnim i sadržajnim vrijednostima stvara međunarodni publicitet i doprinosi prepoznatljivosti cijele države.

"Zahvaljujući kontinuiranoj, učinkovitoj i pozitivnoj komunikaciji, prirodnim ljepotama, istorijskoj i kulturnoj baštini te pametnom upravljanju tim resursima, Opština Kotor je postala svjetski poznata destinacija, stvorivši međunarodni publicitet od izuzetnog značaja ne samo za Kotor i njegovu okolinu, već i za cijelu Crnu Goru. Zbog toga je ove godine žiri PRO.PR Awards-a odlučio dodijeliti ovo priznanje Opštini Kotor", kazao je Koletić.

PRO.PR je prva međunarodna konferencija za odnose s javnošću u Jugoistočnoj Europi. Ove godine, konferencija je održana od 7. do 10. travnja 2016. godine u hotelu Splendid, u Bečićima.

Već 14 godina, tematika programskih sadržaja PRO.PR konferencije posvećena je komunikacijskom menadžmentu i PR-u   privatnom, javnom i civilnom sektoru, kao i medijima.

Moto PRO.PR konferencije je “Povezivanje u pokretu”.