Predstava „Orkanski visovi“ večeras u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. kolovoza 2017. - 8:31
Autor: 

U  nedjelju,  6.8.,  s početkom u 20:00h , na  maloj sceni Atrija Buća bit će izveden drugi  čin  “ORKANSKI VISOVI” za publiku  od 25.7.2017., koja je bila prekinuta. Novo izvođenje predstave je zakazano  također za večeras za  21.30h . Predstava je rađena u  produkciji Barskog ljetopisa i Kraljevskog pozorista Zetski dom-Cetinje.

Uloge u predstavi tumače: Miloš Pejović (Hitklif), Ana Vučković (Keti), Dejan Ivanić (Hindli), Katarina Krek (Neli), Emir Ćatović (Edgar), Jelena Simić (Izabela), Branka Stanić (Frensis), Simo Trebješanin (Ernšo) i Ognjen Raičević (Herton). Scenografiju za predstavu uradila je Jelena Tomašević, dok se kao kostimografkinja predstave potpisuje Lina Leković. Slobodanka Dabović komponirala  je glazbu, a dizajn svijetla uradio Elvis Butković.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski kazala je da ovaj roman, od koga je krenuo rad na predstavi, sasvim otvoreno govori o ljudskim manama, da ne skriva čovjeka i njegove svijetle i mračne strane.

„Bronte vrlo hrabro sprovodi tabu temu zlostavljanog djeteta, Hitklifa, koji dolazi u tuđu porodicu bez ikakvog pedigrea. Sa tom tematikom, usvajanjem djece, mi se i danas mučimo. Radeći na ovom komadu uvidjela sam da Bronte prvi put u istoriji književnosti govori o razvodu. Bronte je samim tim hroničar svega što se nama danas događa. Mi živimo slobodnije, ali istovremeno opterećenije“, kazala je Ruždjak Podolski.