Predstavljen program Prvog međunarodnog karnevala u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. lipnja 2018. - 11:54
Autor: 

Program Prvog međunarodnog karnevala u Tivtu, koji će biti održan 9. i 10. lipnja, predstavljen je danas na press konferenciji u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat. Karneval će biti održan u organizaciji NVU „Maškarada“, uz pokroviteljstvo Općine Tivat i Turističke organizacije Tivat, kao i brojnih sponzora.

Predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević pozdravila je sve organizatore koji su sudjelovali u realizaciji karnevala. „Tivat, kao što sami znate, ima tradiciju, ali još uvijek nije imao priliku da organizuje ovakav karneval i ja sam ponosna kao predsjednica Opštine što je Opština Tivat jedan od pokrovitelja“, kazala je predsjednica Matijević.   

Sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat Dubravka Nikčević izrazila je zadovoljstvo što se karneval održava u Tivtu po prvi puta: „Nisam prisustvovala posjećenijoj press konferenciji od ove danas, što nam šalje jednu lijepu poruku. Ta poruka znači daje organizovanje ovakvog karnevala povuklo za sobom i jednu sveopštu sinergiju kako institucija tako i zaista brojnih javnih ustanova, javnih preduzeća, privatnih preduzeća, obrazovnih institucija koje su sve stale u red kao podrška karnevalu i kao jedna dodatna snaga da ovaj prvi međunarodni karneval zaista bude onakav kakav smo ga i planirali. podsjetila je da je naš grad primljen u evropskih gradova  što dokazuje da imamo, kako kaže,  ljudske i tehničke kapacitete kao i financijsku potporu“.

U ime Turističke organizacije Tivat govorila je Gabrijela Glavočić, direktorica TOT i članica Organizacijskog odbora karnevala, koja vjeruje da će ovakav jedan događaj pozitivno utjecati na dolazak gostiju u Tivat: „Ovaj projekat je nešto što je naišlo na veliku podršku od strane Turističke organizacije Tivat kao nešto što je našem gradu godinama unazad nedostajalo“. 

Goran Božović, član NVU Maškarada i koordinator Organizacijskog odbora karnevala je istakao trud svih sudionika da naprave jedan bogat i atraktivan program. Kako kaže, očekuje se preko 300 karnevalista iz inozemstva i svih država regije, a ukupno bi ih trebalo biti oko 500. Glavna manifestacija će biti održana 9. lipnja, a to je međunarodna karnevalska povorka koja će početi u  20 sati,  a koja će se kretati ulicama II. dalmatinske brigade i  21. novembra, dok će se centralni performansi održavati na Pinama. Dječji karneval će biti održan 10. lipnja, s početkom  u 18 sati, a u povorci će biti oko 600 do 700 maškarane djece. Posebna zanimljivost će biti maškarani bal na vodi, kao i  maškarana regata, a najavljen je i spektakularan koncert hrvatske pjevačice Indire Forze. Također, u Atriju ljetnikovca Buća bit će otvorena izložba fotografija „Maškarada do danas“, retrospektiva rada NVU „Maškarada“  od osnivanja do danas.

„Veliko mi je zadovoljstvo što već nakon dvije i po godine postojanja možemo da kažemo da smo postigli cilj zbog kojeg smo se i formirali. To je upravo organizacija međunarodnog karnevala u Tivtu, jednog vrlo značajnog, interesantnog i atraktivnog događaja, koji će imati šire implikacije na privredu grada; naročito će biti interesantno svim našim građanima, posjetiocima, bez razlike“, naglasio je Božović.  

Ovaj događaj će koštati oko 60. 000 eura.