Predstavnici Grada Zadra u posjet Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. lipnja 2018. - 12:07
Autor: 

Predstavnici izaslanstva Grada Zadra susreli su se s predsjednicom Općine Tivat prof. dr. Snežanom Matijević, u svom trodnevnom posjetu Tivtu.

Zadar je jedini hrvatski grad s kojim je tivatska Općina za sada uspostavila suradnju, a predsjednica Matijević je kazala kako se ta suradnja mora produbljivati. 

„Mislim da smo imali jedan konstruktivan, kratak sastanak i da smo se dogovorili o nekim smjernicama koje su vrlo važne za razvoj našeg grada i gdje nam Zadar kao opština može u mnogo čemu pomoći. Prije svega mislim na turizam, na kulturu, zatim Univerzitet; kao što znate Zadar je poznat po Univerzitetu i mnogim našim studentima iz Tivta koji su na tom Univerzitetu dobili diplome“, ističe Matijević.

Gradonačelniku Zadra, Branku Dukiću, ovo je prvi posjet Crnoj Gori. „U Tivat sam prvenstveno došao zbog aktivne hrvatske zajednice koja ovdje živi i koja je aktivno uključena u život Crne Gore, odnosno i samog grada Tivta. Želimo uspostaviti čvršću suradnju i svojim iskustvom kao Grad Zadar pomoći Tivtu, ali i obostrano da grad Tivat pomogne određenim rješenjima Gradu Zadru. Uspostavit ćemo jednu komunikaciju koja može daljnje rezultirati i u kulturnom i poslovnom, i naročito u svim sferama društvenog života koji baštine i Tivat i Zadar“, kazao je Dukić.

Sastanku je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić koji je izrazio zadovoljstvo što je upravo s Gradom Zadrom uspostavljena suradnja te istakao da se odnosi između Crne Gore i Republike Hrvatske sadržajno razvijaju. Sastanku je, između ostalih, nazočio i konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Marijan Klasić. 

Predstavnici Grada Zadra jučer su posjetili prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore gdje su se susreli s predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dekovićem, a također su bili gosti  Kotora, gdje su obišli Hrvatsko građansko društvo. Za danas je planiran obilazak znamenitosti Tivta, kao i prostorija Hrvatske građanske inicijative.