Predstavnik Hrvata iz Crne Gore na listi kandidata za Hrvatski sabor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. listopada 2015. - 10:47
Autor: 

Na predstojećim izborima 7. i 8. studenoga u Republici Hrvatskoj birat će se zastupnici u osmom sazivu Sabora u 25 godina višestranačja u RH. Na parlamentarnim izborima sudjeluju dvije koalicije: Hrvatska domoljubna koalicija i koalicija Hrvatska raste.

Ovom prigodom hrvatskoj zajednici Crne Gore ponuđeno je iz Hrvatske domoljubne koalicije,  da u njihovoj  XI. izbornoj jedinici imaju svoga predstavnika na predstojećim Izborima. Iz Predsjedništva HGI-ja istakli su da je iznimna čast biti pozvan i imati predstavnika Hrvata iz dijaspore.
„Sada smo svjesni da su u Republici Hrvatskoj prepoznali snagu Hrvata u Crnoj Gori, i kome se to ovdje može obratiti za pitanja i probleme hrvatskoga naroda. Republika Hrvatska ima ustavnu obvezu da skrbi o Hrvatima izvan Hrvatske, te ovo smatramo sasvim normalnim i očekivanim načinom da preko svog predstavnika u svojoj matičnoj državi Hrvati iz Crne Gore budu predstavljeni u Saboru“ – istakli su iz Predsjedništva HGI-ja Radiju Dux.

Kandidat na listi XI. izborne jedinice Hrvatske domoljubne koalicije je Ilija Janović, predsjednik OO Hrvatske građanske inicijative i član Hrvatskog nacionalnog vijeća. Hrvatsku domoljubnu koaliciju, čiji je moto „Zajedno za jaku Hrvatsku“ predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), a čine je također i HSS, HSP, BUZ, HSLS, HRAST, HDS i ZDS.

S programom i ciljevima Hrvatske domoljubne koalicije možete se upoznati na službenoj stranici Koalicije http://domoljubna.hr/