Predstavom i uručenjem nagrada zatvorene ovogodišnje „Purgatorije“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 31. kolovoza 2019. - 11:50
Autor: 

Foto: Radio Tivat

Ovogodišnji 14. Festival mediteranskog teatra „Purgatorije“ zatvoren  je sinoć izvođenjem predstave „Vrat od stakla“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda na Ljetnoj pozornici u Tivtu.

Nazočnima se obratio ravnatelj Centra za kulturu Tivat Neven Staničić, koji je izrazio zahvalnost svima koji su doprinijeli da ovaj festival bude realiziran na ovako velikoj razini. Priznanja i nagrade najboljima je uručila Dubravka Nikčević, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat, a odluke žirija čitala je glumica Dubravka Drakić.

Nagrada za najbolju predstavu ovogodišnjih „Purgatorija“ pripala je predstavi „Zašto je poludeo gospodin R?“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Specijalna nagrada za umjetničko dostignuće uručena je  Bobu Jelčiću za režiju spomenute predstave. Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je glumcu Borisu Isakoviću za ulogu gospodina R, a nagrada za glumačku bravuru uručena je glumcu Nenadu Jezdiću za ulogu Gazda Marka  u predstavi „Nečista krv“ Narodnog pozorišta iz Beograda. Plaketu „Ivana Tomičić“ dobio je mladi glumac Omar Bajramspahić.