Prekrasna „Bokeljska noć“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016. - 9:53
Autor: 

U organizaciji Centra za kulturu Tivat i Općine Tivat, uz umjetničku produkciju Maje Perfiljeve, sinoć se na Ljetnoj pozornici u Tivtu  obilježio  zlatni jubilej pjesme „Bokeljska noć“, autorice teksta Maje Perfiljeve.

Na početku, brojni posjetitelji imali su priliku pogledati video, koji nam je pokazao kratki umjetnički put ove talentirane umjetnice, kao i nastupe poznatih glazbenika, koji su otpjevali  besmrtne stihove jedinstvene Maje Pefiljeve.

Pjesma „Bokeljska noć“ je  po prvi puta izvedena prije 50 godina, a sama činjenica da se pjesma i dan danas izvodi, kao da je tek nastala govori o tome koliko su je ljudi prihvatili i koliko im znači. Slušajući je, prva pomisao je naša draga nam Boka.

Brojni su glazbenici, koji cijene talent dame , koja nam je ostavila i ostavlja stihove u kojima se pronalazimo i koji su dio naših života – bili, ostali i ostat će. Tako je večer bila ispunjena i prisustvom brojnih gostiju. Iz Crne Gore svoj umjetnički talent su još jednom pokazali: Anita Popović, Dušanka Belada, Nikola Trtica, Marko Prentić, Stefan Čelanović, kao i  Andrijana Božović, koja je nastupila u završnom dijelu koncerta.

Iz Hrvatske su Tibor Karamehmedović iz grupe Silente i grupa Gruhak – sljedbenici Indexa dali posebnu notu večeri. Tibor Karamehmedović je na svoj jedinstven način interpretirao stihove, a grupa Gruhak nas je podsjetila na Indexe, čiju glazbu izvode energično i s ljubavlju te se njihov povratak na scenu tražio više puta.

Specijalna gošća večeri  Radmila Karaklajić, koja je 1966. godine uz Vicu Vukova interpretirala pjesmu "Bokeljska noć" u raskošnom aranžmanu Pere Gotovca vratila nas je svojim nastupom  u prošlost, u vrijeme kada se glazba cijenila i kada se znalo što glazbeno ipak vrijedi.

Nastupila je i pjesnikinja Tamara Milenković,  koja je naglasila umjetničku  potporu Maje Perfiljeve. Svi koji su došli podržati autoricu stihova, koje će pamtiti brojne generacije i nakon nas, uživali su u koncertu, koji se zasigurno neće tako brzo ponoviti.

Maja Perfiljeva je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli da večer bude upravo onakva kakva je i sama umjetnica – jedinstvena i  neponovljiva.