Priganice i zajednička radost svih Kotorana

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. prosinca 2015. - 12:58
Autor: 

Možete danas prošetati i najvećim svjetskim metropolama, i uživati u blagdanskom duhu, sjaju lampiona na cestama, ali samo u Kotor ćete proživjeti ovakvu blagdansku priču.

Oduvijek je Kotor krasila tolerancija, suživot i razumijevanje svih naroda koji su u njemu živjeli. Na sreću, još uvijek je tako što su i na ovo blagdansko jutro pokazale vrijedne kotorske domaćice. U organizaciji NVO Karampana iz Kotora a u sklopu manifestacije „Od Božića do Božića“ ispred glavnih gradskih vrata katoličke domaćice su ovoga jutra donijele vruće mirisne priganice, koje su pravoslavne domaćice podijelile svojim sugrađanima uz radost nastupajućeg Božića.

Ako ste slučajno propustili prošetati do grada danas, onda svakako da trebate to uraditi 6. siječnja, kada će vrijedne pravoslavke isprigati priganice koje će katolkinje podijeliti s vama.

Ispred vrata grada osim priganica, posjetitelji su mogli uživati u maštovitim rukotvorinama vrijednih meštrica, a također je postavljena umjetnička instalacija u vidu novogodišnjih poklona, koja će dočekati svoga Djeda Guliver Mraza 30. prosinca u 18 sati.