Prijem gitaristice Kristine Miljenović kod gradonačelnika

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 14. rujna 2019. - 8:50
Autor: 

Jučer je Kristina Miljenović, više nagrađivana talentirana gitaristica, imala prijem kod predsjednika Kotora Željka Aprcovića u kabinetu.

Općina Kotor podržava talente u budućnosti te će se razmotriti situacija dase svoj talentiranoj djeci  Kotora  omogući fond pomoći talentima. Ove godine  Kristina Miljenović osvojila je tri prve nagrade i jednu treću nagradu, koju je donijela u Crnu Goru sa Svjetskog natjecanja u gitari.

"GUITAR ART FESTIVAL 2019."-3.nagrada.

"SARAJEVO INTERNATIINAL GUITAR FESTIVAL 2019."-1.nagrada.

"MONTENEGRO INTERNATIONAL GUITAR COMPETITION" 2018.-2.nagrada i 2019.-1.nagrada.

"GUITAR FEST BIJELO POLJE"2018.-1.nagrada i 2019.-1.nagrada.

Državno natjecanje "XLV. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE" 2018.-srebrna lira.

Radila je s poznatim stranim i domaćim dekanima velikanima gitare.A leksandar Hadži Đorđević,Vera Ogrizović, Darko Karajić, Srđan Tošić, Costas Cotsiolis, Campbell Diamondi mnogim drugima.

Kristina Miljenović (2006.) Kotor, sa 7.godina svira gitaru. Prva tri razreda u klasi Dražena Jokovića, nastavlja dalje u klasi profesora Romea Lukšića do dan danas.

NASTUPI:

Kristina Miljenovic otvorila je 27.Kotorski festival pozorišta za djecu.1.7. ključeve grada predao je Kristini predsjednik općine Vladimir Jokić, gdje je nastupila, svirala pred predsjednikom i publikom.

15. 7. 2019. nastupila je na KOTORART TALENTIMA-DON BRANKOVI DANI MUZIKE. S nagrađivanim učenicima MZ "Vida Matjan"u Kotoru. Nastupila je i na "Luke umjetnosti "ovog ljeta, svirala je na trgovima Kotora, također u okviru KOTORARTA.

Bila je ovoga srpnja na usavršavanje u Tuzli gdje su dolazili dekani iz Čikaga i Njemačke Denis Azabagić, Sanel Redžić, Boris Tešić, Predrag Stanković. Imala je tu čast da ti dekani od 27 učenika iz raznih zemalja izaberu baš nju u top 7 na koncertu u Tuzli u "Teatar Kabare" gdje je nastupala 28. 7.  Svirala je u  Lepenskom viru kod Gornjeg Milanovca u ljetnoj školi Sabrine Vlaškalić.  Pomorska biblioteka Kotor-na proslavi 30 godina rada ovoga jula.  Na Trgu od oružja 2018. u okviru Kotorskog festivala za djecu kao potpora plesnoj grupi.  Povodom dana škole "Njegoš"na proslavi škole 1. 6. 2019.,  palača "Pima",  Rimski mozaici Risan,  Pomorski Muzej Crne Gore,  crkva sv. Pavla  i dr..

Primljena je tim mladih gitarista talenta Crne Gore, gdje je nastupila  20.8. u Herceg Novom na XIV. po redu"GUITAR ART SUMMER FESTU".Svirala je sa najboljim crnogorskim učenicima i studentima klasične gitare.

Sudionica  je"GUITAR ART SUMMER FESTA"i sudionica orkestra "WORLD GUITAR ORCHESTRA" od 2018.godine. Sudionica  je na mnogim "Master class" usavršavanjima.

Imala je više javnih nastupa koncerti, televizija. ..

Odlična je učenica Muzičke škole i OŠ"Njegoš".Svih 6 razeda s prosjekom 5.00.

Bavi se sportom,slikarstvom, modelingom. 2017.godine bila je "MISS CRNE GORE" i "MISS TALENTA" u uzrastu od 10-13.godina. Predstavlja Crnu Goru na Svjetskom natjecanju ljepote i talenta "LITTLE MISS & MISTER WORLD" 2017. u Turskoj i osvaja dvije lente "PHOTOMODEL OF THE UNIVERSE" 2017. i "BEST OF THE BEST".San joj da završi Muzičku akademiju, postane profesor gitare.