Prijem za pobjednike "Bokeljske noći"

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. kolovoza 2017. - 10:11
Autor: 

Jučer je u Mjesnoj zajednici Kamenari održano malo druženje u čast autora makete "Adio veliki", pobjedničke barke ovogodišnje Bokeljske noći, koja aludira na odlazak velikog doka iz Bijele. Ovo je prvi puta da netko iz hercegnovske Općine osvoji ovako laskavu titulu.

Autorima makete čestitao je predsjednik Mjesne zajednice Kamenari, Tomo Katurić, koji im je tom prigodom uručio primjerke njegove autorske monografije "Zlatni filatelista koji je osvojio svijet". Pobjedici su, u znak zahvalnosti na ovom lijepom prijemu, predsjedniku Katuriću poklonili broj 35, kojim je bila obilježena pobjednička barka.

Mihovil Andrić - Milo, jedan od četvero autora, rekao je za Radio Dux da im je bilo potrebno desetak dana intenzivnog rada za izradu jedne ovakve makete, rađene od drveta, medijapana, papira, stiropora i drugih materijala. On ističe da je bilo jako zahtjevno sve to postići, ali trud se itekako isplatio. "Iskreno, nisam očekivao takav uspjeh. Nisam ni ciljao bilo kakvu nagradu. Ali, kad smo došli tamo i čuli da postoje neke utješne nagrade možda smo sebe negdje vidjeli u tim nagradama, jer imamo iskustva od ranijih godina. Kad su nas prozvali kao prvoplasirane, to je bio kao presedan, da u sred Kotora Hercegnovljani odnesu prvu nagradu". Milo se zahvalio gospodinu Tomu Katuriću i Franu Ercegoviću koji su inicirali ovaj prijem, te Sekretarijatu za kulturu, društvene djelatnosti i sport Općine Herceg Novi, koji su ga podržali da zajedničkim snagama iznesu ovu ideju.

Mihovilu je to prvi put da sudjeluje na Bokeljskoj noći, ali je već zadnjih 20-ak godina sudionik na raznim bokeškim manifestacija; bavi se izradom maski, karnevala, a dobitnik je i brojnih nagrada.