Prof. dr. sc. Vanda Babić u Australiji predstavila svoju novu knjigu o Boki kotorskoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. listopada 2019. - 10:03

Prije 57 godina u Australiju je stigao poznati Bokelj Marko Franović, koji je svojim radom proslavio ne samo Boku Kotorsku nego i svoju pradomovinu Hrvatsku. Upravo je Franoviću posvećena Večer Hrvata Boke koja je održana u Sydneyu 27. rujna, a u okviru projekta Putevima bokeljskih Hrvata.

U programu je predstavljena knjiga prof. dr. sc. Vande Babić, koja obnaša i dužnost dopredsjednice Podružnice HKD Napredak u Zadru, inače vrsne poznavateljice svojih bokeljskih korijena i znanstvenice svjetskoga glasa. Knjigu je predstavio poznati znanstveni kvartet: prof. dr. sc. Diana Stolac, prof. dr. sc. Sanja Vulić , dr. sc. Marijana Borić te autorica.

Autorica knjige iskoristila je prigodu te je u ime Hrvatskog narodnog vijeća Crne Gore na svečanoj večeri u Sydneyu sidnejskim Hrvatima uručila pretisak Kotorskog misala.

Svoju posjetu australskim Hrvatima prof. dr. sc. Vanda Babić iskoristila je i za nastup na konferenciji na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu gdje je održala prigodno predavanje o hrvatskoj kulturi Boke i važnosti poučavanja mladeži na Kroatistici u Zadru, gdje inače radi.