Promocija knjige “Modestov spomenar” sutra u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. svibnja 2023. - 14:54
Autor: 

 

Modni klub “Modest” prestavit će knjigu pod nazivom “Modestov spomenar” povodom 30 godina postojanja, u četvratk,  11.5.,  s početkom u 19 sati,  u dvorani DTV “Partizan”.

O Modestu su rekli…”Gledajući sa strane, gotovo je nemoguće izbjeci nabrajanje svega što jeste, ali i bojazan da se u najboljoj namjeri, ne preskoči najvažnije u definisanju Modesta koji je već u inicijalnoj ideji bio, očigledno i ostao potreba, želja i nastojaje da se „učini nešto“ više, bolje, zapaženije...i to zaista jeste osnova priče o Anuški i Đuru Vlahoviću, od koje sve  počinje, oko koje se vrti i traje, i koji su od početka nalazili i našli način da mogu...“ - kažao je urednik ovog izdanja Neven Staničić.

„Modni studio „Modest“ je osnovan 1993. godine u Donjoj Lastvi – Tivat. U svom statusu definiše  da se bavi nadasve kulturnim djelatnostima, odnosno umjetnošću. U klubu postoje niz različitih sekcija, ogranaka koji na zadovoljstvo svih djeluju zajedno u jednoj harmoniji. M.K. „Modest“ je poznat prije svega po svojim mažuretkama koje u tri boje (bijela, palva i crvena) predstavljaju mediteranski sklad muzike i ljepote...“ -  izjavio je dugogodišnji član “Modesta“ Slaven Radimiri.

„Modest. Đuro i Anuška. 30 godina rada, osmeha, uspeha, druženja, takmičenja, nastupa...Na prostoru Balkanskih zemalja, a i šire, priča Modesta i njihovih stavraoca Đure i Anuške je jedinstvena. Celi jedan život posvećen deci, omladini, kulturi, umetnosti i sportu. Modest je jedno utočište, porodica koja je iznedrila generacije i generacije, divnih ljudi, čija deca nastavljaju njihovim stopama...“  - napisao je u ovoj knjizi Kristijan Bogdanović, predsjednik Saveza mažoretkinja Srbije.