Promocija pjesničke zbirke „Dvije trećine“ Adrijana Vuksanovića

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. listopada 2021. - 8:59
Autor: 

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, uz tehničku podršku Narodne biblioteke „Radosav Ljumović”, organizira promociju pjesničke zbirke „Dvije trećine”, autora Adrijana Vuksanovića. Promocija će se održati 29. 10. (petak), u  Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“,  u Podgorici, s početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: mr. Aleksandra Vuković, akademik Pavle Goranović i autor. Moderatorica programa bit će Vesna Šoškić.

Adrijan Vuksanović rođen je 21. 11. 1980. godine u Kotoru. Osnovnu školu završio je u Tivtu, kao i Srednju elektrotehničku školu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Radno iskustvo stjecao je na Radiju Dux, Elektroprivredi Crne Gore, kao i u Srednjoj elektrotehničkoj školi u Podgorici. Od 2016. do 2020. godine Adrijan Vuksanović je bio poslanik u Skupštini Crne Gore, dvije godine je bio predsjednik Odbora za europske integracije, a kasnije zamjenik predsjednika. Pored toga, bio je i   član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore Europskoj uniji, kao i Administrativnog i Odbora za ustavna pitanja. Adrijan Vuksanović je od 27. 7. 2019. predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Član je Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 2013. godine, a od iste godine je i član Hrvatskog nacionalnog vijeće Crne Gore.

Jedan je od osnivača i potpredsjednik Crnogorske paneuropske unije.

Član je Matice hrvatske, kao i Društva nezavisnih književnika Crne Gore. Pjesme su mu objavljivane u “Hrvatskom slovu”, Hrvatskoj književnoj reviji “Marulić”, “Kod”-u i drugim publikacijama. Zastupljen je u zajedničkoj zbirci „Pod platanom“, kao i u antologiji  „Hrvatsko pjesničko biserje“. Autor je pjesničke zbirke "Dvije trećine".