Proslavljen sv. Roko i osma "Fešta od rogača"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. kolovoza 2017. - 10:57
Autor: 

Patron župe Donje Lastve Sveti Roko proslavljen je jučer u istoimenoj crkvi. Svečanoj misi nazočio je veliki broj vjernika, a predvodio ju je don Josip Barišić, župnik iz Čilipa. Crkveno pjevanje je animirao zbor Svetog Mateja iz Dobrote. Po običaju, kip svetoga Roka mještani su prenijeli u procesiji kroz Lastvu, te na kraju svete Mise ljubili svete moći.

Istog dana, ispred crkve, održana je osma po redu, "Fešta od rogača", u organizaciji Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum", uz pokroviteljstvo Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i sponzorstvo Općine Tivat i poduzeća "Ledo".

Goste su zabavljali solistica Nada Baldić, uz klavirsku pratnju prof. Dejana Krivokapića, Poly Gjurgjević, kao i klapa "Kaše" iz Dubrovnika, koja je napravila sjajnu atmosferu izvodivši svima dobro poznate klapske i dalmatinske pjesme. Svi posjetitelji su, osim u dobroj glazbi i plesu, uživali i u kolačima od rogača, rakiji, kao i u ribi i vinu. Feštalo se do kasnih večernjih sati.

Fešti su nazočili konzul RH u CG hrvoje Vuković, ministrica u Vladi CG Marija Vučinović i direktor Fonda za manjine Safet Kurtagić.

Dio atmosfere prenosimo u foto galeriji na našoj facebook stranici.