Proslavljena 170. obljetnica otvorenja prvog odjeljenja Osnovne škole u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 17. studenog 2015. - 9:36
Autor: 

Jučer je u amfiteatru Osnovne Škole „Drago Milović" u Tivtu obilježena 170. obljetnica otvorenja prvog odjeljenja Osnovne škole u Tivtu, u okviru koje je održan “Veliki školski čas”.

Amfiteatar je bio ispunjen brojnim roditeljima, nastavnicima, a najviše je bilo djece, odnosno učenika koji pohađaju ovu školu.

U uvodnom dijelu nastupio je Školski zbor, koji je izveo pjesmu o Gradu, oduševivši sve nazočne i izmamivši veliki pljesak.

Ravnateljica Škole Ružica Lazarević pozdravila je nazočne recitirajući svoju novu pjesmu, a u nastavku večeri govorila je o nastanku osnovnih škola u Tivtu.

Anita Mažibradić, dugogodišnja djelatnica kotorskog Istorijskog arhiva u mirovini i bivša profesorica govorila je o povijesti Tivta, te je mališanima približila svu ljepotu grada u kojem žive. Dragan Rajčević, Tivćani koji godinama proučava povijest Boke kotorske, kulturu i jezik u svom veoma zanimljivog izlaganju govorio je o Crnom platu, kojeg pročava već dugi niz godina.
Zanimljiva predavanja imale su i nastavnice Marija Golub i Dragica Petković, a satu je nazočio i Andrija i Antun Toni Žeželić, unuci nekadašnjeg učitelja Antuna Žeželića.

Na Velikom školskom satu sudjelovali su i članovi dramske sekcije, koji su pokazali zavidno glumačko umijeće, kao i mali pjesnici iz tivatske i škole "Branko Brinić" iz Radovića i učenici Muzičke škole.

170. obljetnica otvorenja prvog odjeljenja Osnovne škole u Tivtu prošla je u dobrom raspoloženju, jer gdje su djeca tu mora biti i veselja i puno smijeha.