Prvi dan na CMC festivalu 2016. u Vodicama

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 11. lipnja 2016. - 11:00
Autor: 

Na ovogodišnjem, 8. CMC festivalu u Vodicama, koji se održava 10. i 11. lipnja, predstavlja se najpopularnija domaća glazba, te glazbenici koji će svojim hitovima ponovno pokazati zašto je upravo CMC festival stekao status najpopularnijeg i najzabavnijeg festivala u Hrvatskoj!

Program CMC festivala u petak 10. 6. otvorio je panel Hrvatske diskografske udruge “Domaća (zabavna) glazba u medijskom prostoru” na kojoj su sudjelovali: Branko Komljenović – dopredsjednik HDU-a i direktor diskografske kuće Menart, Robert Veseljak – predsjednik HURIN-a (Hrvatska udruga radija i novina), Željko Bebek – prvi frontmen legendarnog Bijelog dugmeta i izvođač s 40 godina uspješne karijere, Tomislav Mrduljaš – glazbenik, skladatelj, producent i direktor Splitskog festivala, Zlatko Turkalj – novinar i radijski urednik, te Goran Lisica Fox – diskograf, izdavač, menadžer i glazbeni producent.

Nakon panela organiziran je tradicionalni izlet brodom i predstavljanje novog albuma Nede Ukraden “Terapija”.

Za početak dana na CMC festivalu u Vodicama Željko Bebek obradovao je mališane dječjeg vrtića "Tamaris" kompletima najpoznatijih priča za djecu koje je Croatia Records objavila u ediciji "Bakine priče".

U večernjem terminu u petak 10.6. prva je nastupila klapa Munita na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispo’ kampanela) što je ujedno bilo i predstavljanje njihovog albuma prvijenca “Za šaku munite”, koji je istog dana objavljen u nakladi Croatia Recordsa.

Na Velikom stageu nastupili su Mejaši, popularni tamburaši u starkama, a Vodičane je potom na Velikom stageu zabavljao Dražen Zečić koji je prvi puta u sklopu CMC festivala održao samostalni koncert. Uz koncert u petak, Zečić će nastupiti i u programu Revijalnog dijela festivala u subotu te će izvesti novi singl “Ljeto ide”.

Na Makina stageu, u sklopu programa Klapa vs. Tambura nastupili su tamburaški sastav Posegana, klapa Niko, Kumovi i Berny s bendom. Požeški tamburaški sastav Posegana osnovan je 2013. godine, a osvojili su nas singlovima “Doživotno tvoj” i “Da uz tebe dišem”, a uskoro slijedi i objava njihovog novog singla “Na na na”. Zadarska klapa Niko osnovana je 2010. godine, a postavu čine nekadašnji članovi grupe Forum, te mladi zadarski pjevači koji izvode autorske pjesme dalmatinskog ugođaja. Nakon nastupa klapaša, uslijedio je program popularnog benda Kumovi koji su nas zabavljali veselim hitovima “Vina rakije”, “Čini mi se brate”, “Ljubica”, “Ja sam uvijek loše birao” dok je Berny sa svojim bendom publiku zabavljao singlovima “Udala se nikad nije”, “Moja ljubav stara” s klapom Godimenti, “Žene ostavljene”, “Oči zelene” i mnogim drugima.

U subotu, 11. lipnja, u Blue Maru (plaža Hotela Olympia), bit će održana press konferencija Croatia Recordsa i predstavljanje CD-a “CMC festival Vodice 2016” kao i predstavljanje novih izdanja Croatia Recordsa, te novog albuma Igora Delača “Samo ljubav”.

S početkom u 21 sat, na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispo’ kampanela) započet će koncert Ibrice Jusića koji je nedavno objavio spot za pjesmu “Kuća pored mora”, predivnu baladu Arsena Dedića koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu “Harlekino”.

U 21:30 sati, uz izravni prijenos na CMC televiziji, počinje revijalni dio CMC festivala na kojem nastupaju: Amel Ćurić, Ante Cash, Begini, Bobo Knežević, Danijela Martinović, Dražen Zečić, Emilija Kokić, Emina Arapović, E.T., Iva Ćurić, Ivan Zak, Ivana Kovač, Ivica Bago, Jasmin Stavros & Barabe, Kim Verson, Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Klapa Godimenti, Lana Jurčević, Lidija Bačić, Leteći odred, Magazin, Maja Šuput,Mejaši, Minea, Tomislav Bralić i Klapa Intrade & Mladen Grdović, Neda Ukraden, Nina Donelli, Nives Celzijus, Tonči Huljić & Madre Badessa i Željko Bebek.

Nakon revijalnog dijela festivala, s početkom u 23:45, na glavnoj pozornici možete poslušati koncert uvijek vesele i rasplesane Danijele Martinović. Za to vrijeme na Makina stageu uživat ćete u melodijama osječkog glazbenika Igora Delača i njegovog AurA benda.

CMC festival tako je i ove godine na jednom mjestu okupio najbolje glazbenike na domaćoj glazbenoj sceni. Tome u prilog ide i podatak da je album “CMC festival Vodice 2016” od ovoga tjedna na prvom mjestu top liste prodaje koju donosi Hrvatska diskografska udruga na osnovu podatka dobivenih od 164 prodajna mjesta iz cijele Hrvatske. Podsjećamo, kompilacija “CMC Festivala Vodice 2015” prošle je godine ponijela titulu najprodavanijeg izdanja u Hrvatskoj!