Radionica plesnog teatra

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. lipnja 2016. - 9:00
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jednu radionicu za djecu koja će se održati u sklopu pratećih aktivnosti tijekom festivalskih, ali i predfestivalskih dana.

Uredništvo Pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljuje  radionicu plesnog teatra koju će u predfestivalskom periodu voditi Gea Erjavec, plesačica, koreografkinja i plesna pedagogica  iz Ljubljane. Radionica će se održavati od ponedjeljka, 27. 6.,  do četvrtka, 30. 6., u 18h. Preporučeni uzrast je 9+ godina.

Radionica plesnog teatra upoznata će djecu s izazovima plesnog teatra i plesom kao sredstvom izražavanja. Na djeci prijemčiv način voditeljica  radionice će ih naučiti da je nekada dovoljno samo pokazati, kao i da je ples nepresušna inspiracija i izvor kreativnosti. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 9 godina i starijima.

GEA ERJAVEC je plesačica, koreografkinja i plesna pedagogica i osim u tim oblastima, već godinama aktivno djeluje i kao glumica, performerica  u raznim programima i u predstavama s vatrom, autorica plesno-teatarskih predstava, voditeljica  i scenaristica raznih kulturnih događaja. Stekla je obrazovanje na Plesnoj gimnaziji SVŠGL u Ljubljani, završila dvije godine studija kostimografije na Visokoj školi za dizajn u Ljubljani i 2014. godine je diplomirala na Akademiji za ples u Ljubljani. Bogato radno iskustvo stekla je u radu s djecom i mladima u plesnom forumu Celje, teatru Pozitiv, u grupi Ambiental Performances, Kreativna Cona Šišarka, itd. Prije dvije godine, s dizajnerom i kostimografom Damirom Rakovićem, osnovala je Teatar Ponorelli – multimedijsku interaktivnu grupu u kojoj povezuju vizualnu umjetnost, kazalište, pokret i ples. Dobitnica je i nekoliko priznanja i nagrada za svoj rad. Jedno od najskorijih priznanja jeste priznanje Cankarjevog Doma za izuzetan doprinos festivalu suvremenih umjetnosti mladih Transgeneracije 2015.     

Uskoro vam otkrivamo još programa koji će ovog ljeta da pokrenu val dječje kreativnosti u Kotoru.