Radionice za djecu Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 13. svibnja 2016. - 8:53
Autor: 

Pripremajući svoje 24. izdanje, Kotorski festival pozorišta za djecu, pored bogate glavne selekcije, otkriva još neke od radionica za djecu koja će se održati kao dio  pratećih aktivnosti tijekom festivalskih dana, od 1. do 12. srpnja.

Uredništvo Pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljuje  radionicu maketarstva pod nazivom “Gradić Kotor” i radionice predmeta i namještaja – “Donesi i popravi” i “Oživi i koristi”. Radionice su namijenjene djeci školskog uzrasta. Kroz ovaj kreativni rad sve male maketare i radioničare će voditi mlada scenografkinja Dragana Baćović iz Nikšića.

Maketarstvo je vještina koja razvija osjećaj za prostor, odnos veličina (razmjeru), zanatske sposobnosti, kombiniranje materijala i vještina. Potiče maštu, kreativnost, improvizaciju i prepoznavanje lijepog. Korištenje papira, kartona, drveta, žice, tkanine, boje, detalja iz svakodnevnice (dugmad, perlice ...) djeca će ovog ljeta, uz pomoć Dragane Baćović, doći do malih izmaštanih gradova.  

Radionice predmeta i namještaja “Donesi i popravi” i “Oživi i koristi” pokazat će svim malim radioničarima kako i stare i oštećene stvari mogu da se ožive i osvježe, učine ljepšim i zanimljivijim za korištenje.

“Stolice, police, korpice, lampe,

ramove, kutije, jastuke i kante

Donesi, rastavi, ofarbaj i popravi.

Promjeni namjenu, izvrši zamjenu.

Uljepšaj dan i svoj stan.

Poziv za drugare sa svih strana,

popravka namještaja skoro bez mana!”

Dragana Baćović rođena je u Nikšiću 1989. godine. Na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Beogradu završila je studije filmske, kazališne i TV scenografije. Mnogo voli kazalište, cirkus i djecu. Radila je na brojnim filmovima i reklamama kao glavni scenograf ili asistentica scenografije. Trenutno radi na serijama “Dojč kafe” i “Božićni ustanak”.

Dobitnik je nagrade CNP‐a za najboljeg mladog scenografa za 2015. godinu. Primjenjuje različite likovne i zanatske tehnike u radioničarskom radu s djecom.

Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činit će glazbeni, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcionira kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Uskoro vam otkrivamo još programa koji će ovog ljeta da pokrenu val  dječje kreativnosti u Kotoru.