Reagiranje HGI-ja na tekst: Izborni inženjering: Kako je DPS obezbjedio mandat za HGI

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. listopada 2016. - 15:51
Autor: 

Reagiranje HGI-ja na tekst u dnevnim novinama i portalu Vijesti od 19.10.2016. : Izborni inženjering: Kako je DPS obezbjedio mandat za HGI

Podsjećamo “analitičare” ovakvog profila da značajan broj Hrvata glasa za druge političke subjekte, te nije objašnjivo zašto ih toliko boli što građani drugih nacionalnosti glasaju za HGI. Nepoznatim kreatorima analize poručujemo da je rast biračkog tijela HGI-ja i postignuti uspjeh isključivo rezultat dobro organizovane kampanje i izbornog programa koji je prepoznat kod građana kao realan i ostvarljiv.

Hrvatska građanska inicijativa još jednom zahvaljuje svim građanima Crne Gore koji su nam dali podršku na upravo završenim izborima. 

Naziv naše kampanje Hrvatsko SRCE za Crnu Goru nedvosmisleno je poslao poruku da u našoj državi ima mjesta za svakog građanina bez obzira na nacionalnost. Takođe, građanski koncept je sadržan u samom nazivu stranke, a smo oni malobrojni maliciozni i zluradi isključivo u imenu HGI vide samo H.

Tužno je da se u 2016. godini , na pragu ulaska u EU i brisanja granica kroz ovako neozbiljne analize prebrojavamo.

Nepoznatim kreatorima analize poručujemo da je rast biračkog tijela HGI-ja i postignuti uspjeh isključivo rezultat dobro organizovane kampanje i izbornog programa koji je prepoznat kod građana kao realan i ostvarljiv.

Podsjećamo “analitičare” ovakvog profila da značajan broj Hrvata glasa za druge političke subjekte, te nije objašnjivo zašto ih toliko boli što građani drugih nacionalnosti glasaju za HGI.

Posebno nas raduje činjenica da smo u Tivtu povratili značajan broj birača, koji su vrlo brzo , nakon lokalnih izbora shvatili da su njihovi glasovi u aprilu dati neiskrenim i nedobronamjerim političkim subjektima.

Pred nama su značajni politički procesi i čeka nas ozbiljan posao, te kao odgovorna stranka želimo da opravdamo dobijeno povjerenje i stoga više nećemo trošiti vrijeme na ovako neozbiljne i nedobronamjerne analize onih, koji motivisani ličnim razlozima ne mogu da prepoznaju uspjeh, već uvijek i u svemu vide teoriju zavjere.