Reagiranje Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. lipnja 2019. - 11:27
Autor: 

Reagiranje HNV-a na tekst objavljen na portalu Boka News-a dana 8. 6. 2019.  pod naslovom „18. Skupština Hrvatskog građanskog društva CG – izabran novi UO“

Neistinita je tvrdnja portala Boka News da je predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore bio pozvan na redovnu godišnju skupštinu Hrvatskoga građanskog društva Crne Gore-Kotor , a na koju se nije odazvao.

 Znajući vlasnika portala Boka News, osobito njegova novinarska načela, barem dok je bio direktor Radio Dux-a , kada je inzistirao na objektivnom novinarskom izvještavanju, što je podrazumijevalo saslušati obje strane,  najvjerojatnije je za pisanje spomenutog članka učinjena nenamjerna pogreška i nije tražen stav Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, a u cilju točnog i objektivnog informiranja javnosti, prisiljeni smo ukazati na netočnosti u tekstu. Poziv na spomenutu skupštinu Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nije dobilo, a upućujemo vlasnika portala Boka News na provjeru naše tvrdnje tako što će bar u HGDCG-u, čiji je stalni suradnik,  dobiti na uvid spomenuti poziv i tako ispraviti neistinite tvrdnje.

 Pitanja postavljena na Skupštini od gospodina Grgurevića, dok bude nazočan na javnim skupovima u stanju svojstvenome samo njemu, nemamo potrebe komentirati. Gospođa Ljerka Sindik i gospodin Marin Čaveliš su mu dali odgovor na samoj Skupštini, ali zbog svojega stanja gospodin Grgurević nije primijetio da se na Skupštini, kao i bezbroj puta do sada, ni njegovo obraćanje ne bi čulo da Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nije besplatno ustupilo svoj razglas na zamolbu iz HGDCG-a.

Samo kao podsjetnik navodimo nazočne članove skupštine HGD-a Crne Gore koji su ujedno i članovi Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore: dopredsjednica HGD CG-a  Dijana Milošević, Zrinka Velić, Marin Čaveliš, u prošlom sazivu Jurica Žarković, kao i sadašnji dopredsjednici HNV-a  Ljerka Sindik i Vladimir Marvučić.

Moramo na kraju spomenuti poantu i rečenicu s kojom je zaključen spomenuti tekst: Grgurević nije dobio odgovor koliko je HNV CG pomoglo HGD CG.  Logika koju koristi pisac spomenuta teksta zaista je čudna. Predsjednik HNV-a nije nazočan skupštini „iako je pozvan“, a Grgurević je ostao bez odgovora na postavljeno pitanje. Dakle, logično bi bilo zaključiti tekst rečenicom da je spomenuti gospodin postavio pitanje i na njega sam dao odgovor, bez obzira što to nije bila tema Skupštine, znači- pričao je sam sa sobom.

Ipak,  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore je zadovoljno zbog cjelokupnog teksta jer se čini da se  ujedinilo i pomirilo nepomirljive za naš mentalitet, a u tekstu dokazalo da animozitet prema HNV-u, ako je pravilno usmjeren, može mentalno slične zbližiti, ali ipak emocionalno ne može proizvesti šire posljedice.

                                           Brže zarastu rane na žrtvi,

                                           Nego se spere ljaga sa silnika.

                                           Ivan Aralica

 

 Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore