Reagiranje Lukovića na jučerašnji tekst HGI - ja

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 27. lipnja 2020. - 12:23
Autor: 

Nepotpisani autor priopćenja Hrvatske građanske inicijative koji nastoji polemizirati sa mnom glede mojih tvrdnji da je su čelnici HGI javno pozivali svoje članstvo da glasuje za kandidatkinju HDZa, gđu Kolindu Grabar Kitarović na posljednjim predsjedničkim izborima u RH, 22. prosinca prošle i 5.siječnja ove godine, morao bi znati makar nekoliko stvari:

Prvo, krajnje je nepristojno (da ne kažem kukavički) nekoga prozivati imenom i prezimenom kao što to oni rade sa mnom, a istodobno kriti vlastiti identitet iza kolektiva zvanog „Hrvatska građanska inicijativa“. Stoga, moliću lijepo da se gospodin ili gospođa koja sa mnom polemizira u ime HGI, predstavi punim imenom i prezimenom, da bih znao sa kime imam čast razmjenjivati argumente na ovu temu. No, imajući u vidu izvanrednu niskost ostatka današnjeg prioćenja HGI, sa velikim stepenom sigurnosti mogu reći da na drugoj strani u ovoj polemici imam dopredsjednika HGI, g. Zvonimira Dekovića

Drugo, ekipa koja vodi HGI nakon 17 godina na polju visoke politike u Crnoj Gori, morala bi imati toliko političkog iskustva i znanja da shvati da javno pozivati nekoga da glasuje za ovog ili onog kandidata na nekim izborima, ne podrazumijeva samo to raditi na predizbornim skupovima ili na partijskim kružocima. HGI JESTE NESKRIVENO STAO NA STRANU predsjedničke kandifatkinje HDZ-a, gđe Kolinde Grabar Kitarović o čemu sam vam već argumentirano posvjedočio u mom prvobitnom reagiranju na vaše priopćenje objavljeno prije neki dan na sajtu Radio Tivta, te stoga ne mislim ponovno ovdje trošiti i riječi i prostora za dokazivanje očitoga. To je bilo toliko očito da čak i osobe sa edukacijskim nivoom zanatlije, a ne diplomca fakulteta političkih znanosti, to jasno vide i prepoznaju.

Treće, još jedan u nizu dokaza da je HGI dao potporu gđi Kolindi Grabar Kitarović jeste i sudjelovanje dopredsjednika HGI g. Zvonimira Dekovića na manifestaciji „Advent na Prekrižju“ održanoj 17.prosinca u Zagrebu – neposredno pred prvi krug predsjedničkih izbora u RH, a u kojoj se g. Deković i članovi klape „Jadran“ (za koju su uzgred, tada neistinito naveli da „godinama djeluje pod okriljem Hrvatskog nacionalog vijeća Crne Gore) sa radošću fotografiraju i na društvenim  mrweama i stranicama Dux radija i HNV-a,  hvale svojim boravkom i promidžbenim aktivnostima u Uredu predsjednice RH i kandidatkinje HDZa, gđe Kolinde Grabar Kitarović. Poruka glasovateljima HGI-ja koji to čitaju u Boki a imaju pravo glasa na izborima na biračkom mjestu u Konzulatu RH u Kotoru, je valjda i tu posve jasna.

Četvrto, osoobito mi je drago da je g. Deković kao zanatlija žedan znanja i zvanja, u međuvremenu osim zavidnih referenci iz oblasti političkih znanosti, povijesti, bibliotekarstva, umjetnosti i lingvistike, savaladao i osnove fizike i gravitacione sile na vlastitom iskustvu odbacivanja penela, četki i ostalih rekvizita za soboličilačke radove. Žao mi je što međutim, još nije naučio da je svako javno djelanje u suštini, politika i da nije nužno biti članom političke partije da bi se javno (dakle, politički) djelovalo u skladu sa vlastitim sistemom vrijednosti.

Peto, više puta ponovljena laž HGI da je ombudsman ND Vijesti navodno prihvatio žalbu HGI-ja na jedan od mojih ranijih tekstova o njihovim (ne)djelima, na žalost g.Dekovića, neće postati istina. Ako ništa drugo, a ono zbogg toga što detaljno pojašnjenje te odluke imate i na vlastitom, dakle sajtu Dux radija na adresi http://109.74.193.58/vijesti/drustvo/lukovic-ombudsmanka-djelomicno-usvojila-zalbu?page=1

I na koncu, ja nikako ne želim uništiti HGI, naprotiv- želim mu što je moguće duži život na javnoj sceni Crne Gore i Hrvatske, a osobito želim da na njoj još dugo bude prisutna sva snaga mudrosti i neprijeporni liderski politički talenat g. Dekovića. Da toga nema, ne bi nas imao tko tako dobro zasmijavati kao što to on čini u njegovim pokušajima da sa mjesta soboslikara dođe do mjesta partijskog lidera, poput jednog njegovog asutrijskog kolege-ličioca, kojem je to pošlo za rukom dvadesetih godina prošlog stoljeća u minhenskim pivnicama.

Preporučam se sa štovanjem,

Siniša Luković

novinar ND Vijesti

Foto: FB