Regata „Arsenal kup“ u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. srpnja 2015. - 12:52
Autor: 

Otvorena za brodove svih formata, u klasama krstaš, a i za s ORC jedrilice, popularna godišnja regata „Arsenal kup“  bit će održana u subotu, 11.  srpnja. Svi ljubitelji jedrenja imat će priliku da uživaju u akvatoriju tivatskog zaljeva i slikovitim planinama u pozadini, i jedinstvenim otocima Sveti Juraji Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje zaljeva.

U cilju promocije autentične tradicionalne brodogradnje u Crnoj Gori i afirmacije jedrenja latinskim jedrom, specijalni gosti Jahting kluba Porto Montenego će biti i kalafatska radionica Bokovac i JK Latinsko jedro iz Bara - flota ovih drvenih barki tipa arsenalka i korčulanka jedrilica bit će vezana u mandraću Venecija, u marini Porto Montenego, do kraja srpnja ove godine.

„Kompanija Adriatic Marinas i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne i ovom događajem, kao i predstavljanjem i valorizacijom crnogorske nautičke tradicije, doprinose njenom očuvanju i populariziranju  je kod svjetske nautičke klijentele“, istakli su iz kalafatske radionice Bokovac.