Regentov Božićni bazar i Festival hrane

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. studenog 2018. - 12:11
Autor: 

Peti po redu Božićni bazar hotela Regent će se održavati tri vikenda u prosincu (15. , 16., 22.,  i 23., 29. i 30.) od 12.00 do 16.00 sati pod arkadama restorana Gourmet Corner. Na štandovima Božićnog bazara hotela Regent će se posjetiteljima  ponuditi originalni proizvodi i kreacije i najraznovrsniji proizvodi: božićni ručno rađeni ukrasi, unikatan nakit, organski proizvodi, zidni ukrasi i slično.

Menadžment hotela Regent Porto Montenegro poziva sve zainteresirane  kreativce, male proizvođače, umjetničke radionice i entuzijaste da se prijave za sudjelovanje na Bazaru do 26.11.

„Prijava treba da sadrži kratak opis proizvoda, kratak opis dosadašnjeg rada ponuđača i jednu do pet fotografija proizvoda, ili web prezentaciju proizvoda. Menadžment hotela zadržava puno pravo izbora optimalnog ponuđača koji će biti biran po kvalitetu proizvoda i kreativnosti vizuelnog identiteta. U cilju utvrđivanja kvaliteta proizvoda, menadžment će takođe uputiti poziv izabranim ponuđačima da dostave uzorke proizvoda na uvid u prijavnom roku. Prijave je potrebno dostaviti do 26.novembra a izabrani ponuđači biće informisani o učešću do 01. decembra 2018. godine“, istakao je Željko Knezović, menadžer za hranu i piće hotela Regent. 

Kategorije u kojima će se birati ponuđači su nakit, božićne i novogodišnje dekoracije, maslinovo ulje, proizvodi od maslina i maslinovog drveta, domaći gastronomski proizvodi (sirupi, džemovi, slatka), ručni radovi i suveniri i ukrasni dodaci kreirani u duhu Božića.

Zainteresirani svoje prijave mogu dostaviti putem e-maila na: sanja.stojanovic@regenthotels.com do 26. 11.

Festival hrane će se održati 15. 12., na terasi restorana Gourmet Corner,  a u slučaju kiše na terasi restorana Murano od 12 do 16 sati  u okviru kojeg će se predstaviti sektor hrane i pića hotela Regent Porto Montenegro s delicijama: tradicionalni božićni kolači, priganice, topla čokolada, kuhano vino, kuhana rakija sa medom, čaj i drugi topli napitci. Sektor hrane i pića će ponuditi i slane delikatese poput kobasica, domaće pašte koja će biti poslužena u cijelom Gran Padano siru te pržene girice čime će početak ovogodišnjeg Božićnog bazara dobiti posebnu gastro dimenziju. 

Božićni bazar predstavlja idealnu priliku za druženje u susret blagdanima  te da svi koji to žele, pronađu unikatan i interesantan poklon za svoje najdraže, da se zabave i uživaju u čaroliji blagdana  na tivatskoj obali.