Renoviran glazbeni kabinet u OŠ “Drago Milović“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. travnja 2015. - 8:53
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas nastavlja da unapređuje kvalitetu obrazovanja u lokalnoj zajednici, pa je financirala uređenje glazbenog kabineta u OŠ  „Drago Milović“ u Tivtu. Opremanje glazbenog kabineta podrazumijevalo je kupovinu tehničke opreme za izvođenje nastave na ovom predmetu, uređenje kabinetskog enterijera: krečenje, renoviranje parketa, ali i kupovinu dekoracije na zidovima s biografijama i fotografijama najpoznatijih svjetskih glazbenih  kompozitora.

„Ova investicija iznosila je 3.500 eura. Kompanija Adriatic Marinas, kao najveći investitor na području Opštine  Tivat, kontinuirano pomaže lokalnoj zajednici, ulagao je u našu obrazovnu instituciju tokom mog mandata, i nadam se da će realizovati ideje nove direktorke“, istakao je bivši direktor OŠ Drago Milović Zoran Latković.

Ravnateljica OŠ „Drago Milović“ Ružica Lazarević istakla: „Cilj nam je da svi kabineti dobiju novi sjaj i mobilijar za izvođenje nastave, kako u centralnoj školi, tako i u područnim jedinicama u Donjoj Lastvi i Gradiošnici. Na taj način, pored znanja, učenicima prezentujemo prave vrijednosti, kao što je očuvanje naše škole“.

„Kao predstavnici jednih od vodećih privatnih investitora u Opštini, želim da istaknem da prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti za sve vas, te zbog toga ulažemo u vaše  obrazovanje i činimo da vaš boravak u školi bude zadovoljstvo, jer će dio vas, uvjeren sam, za nekoliko godina biti naše kolege u Porto Montenegru“,  dodao je PR menadžer kompanije Adriatic Marinas Danilo Kalezić, ističući zadovoljstvo što je još jedan projekt u OŠ Drago Milović uspješno realiziran.

„Reakcija djece, kada su vidjeli renovirani kabinet, za mene je najveća satisfakcija u radu i prenošenju znanja o muzičkoj umjetnosti – uz novu tehničku podršku za izvođenje nastave djeca će biti u mogućnosti da vide i čuju koncerte najvećih simfonijskih orkestara, uživaju i razumiju klasičnu muziku, ali i saznaju nove detalje o svim muzičkim žanrovima“, istakla je nastavnica glazbenog obrazovanja Ivana Komnenović.

Prilikom svečanog otvaranja glazbenog kabineta, nastupio je školski zbor i pokazao se kao  najbolji rezultat ulaganja u obrazovanje.