Revija filmova i izložba fotografija Kika Tomičića u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. srpnja 2017. - 11:40
Autor: 

Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" iz Gornje Lastve i Foto kino klub "Mladost" iz Donje Lastve sinoć su u Domu kulture u Gornjoj Lastvi svim posjetiteljima priredili reviju kratkometražnih filmova autora Krsta Kika Tomičića, pod nazivom "Sjećanja". Također, nazočni su imali priliku pogledati izložbu njegovih fotografija. Ovo je njegova osma samostalna izložba.

Krsto Kiko Tomičić je član Foto kino kluba "Mladost" od njegovog osnutka. Fotografijom es bavi od 1958., a izlagačkom djelatnošću od 1960. godine. Amaterskim filmom se počeo baviti 1962. godine - snimio je 12 autorskih filmova s kojima je sudjelovao na 20 festivala i osvojio 29 nagrada. Dobitnik je Zlatne plakete Kino saveza jugoslavije, Zlatne plakete Narodne Jugoslavije i "Novembarske nagrade oslobođenja Tivta" za 1977. godinu. Jedini u Crnoj Gori je nositelj zvanja "Kandidat majstora amaterskog filma Jugoslavije".

Filmsku večer i izložbu fotografija otvorili su Zoran Nikolić i Anton Gula Marković. Zoran Nikolić se prisjetio vremena kada je s Kikom Tomičićem glumio u malom kazalištu u Donjoj Lastvi, te naglasio da je Kiko od svih njih napravio bolje ljude i da im je bio uzor.

"Kiko je jedan veliki entuzijasta. Radio je mnogo stvari. Čini mi se da je na polju fotografije dao najviše, iako on sam misli da je najbolji bio u kratkometražnim filmovima", istakao je Anton Gula Marković.