Riblja večera uz Petra Graša u Institutu Igalo

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. veljače 2019. - 9:39
Autor: 

Puna dvorana Instituta Igalo plesala je sinoć uz Petra Graša i uživala u ribljim specijalitetima, na tradicionalnoj Ribljoj večeri, koja je u programu jubilarnog, 50. Praznika mimoze.

 „Mimoza je jedan period u kojem ja uvijek volim doći u Herceg Novi, jer se sve nekako slavi, sve je lijepo. A kad sam u Herceg Novom i kad je tu još jedna riblja večera i kad ima nešto manje od hiljadu ljudi, onda je sve to skupa garant da će biti lijepo veče“, poručio je Petar Grašo i uputio se na scenu uz riječi „idemo svirat', idemo radit' i radovat' se“.

Kako kaže popularni pjevač, mnogo puta je bio u Herceg Novom, a zadnji nastup imao je prije oko dvije godine. Za publiku na Ribljoj večeri pripremio je presjek svih najvećih hitova tijekom 23 godine karijere.

Riblja večera je tradicija Novljana i Instituta, istakla je izvršna direktorica Instituta „Dr Simo Milošević“ dr. Gordana Rajović.

„Interesantno je da se uvijek lijepo pleše, da je pun podijum, da treba ljudima jedan takav vid zabave, takav događaj u toku godine“, rekla je Rajović.

Gosti Riblje večere su u najvećem broju Novljani, ali i ljudi iz cijele Crne Gore i tradicionalni agencijski gosti Instituta.

„Novljani vole da dođu u Institut, mi se uvijek trudimo da pripremimo nešto novo, da bude nov izvođač, da poštujemo tradiciju i neki mediteranski štih, uz klasično našu spremljenu riblju večeru“, kazala je Rajović, izražavajući zadovoljstvo još jednim uspješno organiziranim događajem u godini kada i Institut slavi jubilej, 70 godina od osnivanja.

Servirano je 750 porcija različitih jela, što je satima pripremalo preko 20 ljudi, kaže šef kuhinje Zoran Mrvaljević.

Na meniju su bile slane sardele, riblja pašteta, bakalar salata, crni i bijeli rižoto i orada s dalmatinskim varivom, a kao desert je poslužena crnogorska baklava.

U uvodnom dijelu večeri nastupila je violinistica Verica Čuljković, a pored  Petra Graša publika je plesala i uz hercegnovski bend Castel Nuovo.