Rotary Club Kotor – donacija Općoj bolnici Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 13. studenog 2020. - 15:24
Autor: 

Članovi Rotari Kluba Kotor danas su uručili donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 6.200,00 USD Općoj  bolnici u Kotoru. Donirana oprema uključuje pacijent monitor Bistos BT 780 za praćenje vitalnih funkcija, infra red termometar A200, pulsni oksimetar 'tip finger' i kiseoničku terapiju. Ugovorom o donaciji sa Rotari Klubom Kotor, vrijednu opremu donirala je firma 'PROFESIONAL MEDIC' d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović. On je ovom prilikom izrazio želju da donaciju uputi Općoj bolnici u Kotoru kao poklon svojim sugrađanima i žiteljima Boke.

Povodom uručenja medicinske opreme, predsjednik Rotari Kluba Kotor Dušan Vukšić posebno je naglasio značaj saradnje sa donatorom: ''Rotari Klub Kotor i Opšta bolnica u Kotoru posebnu zahvalnost duguju našim Kotoranima Jovanu i Aleksandru Roganoviću i njihovoj firmi ''PROFESIONAL MEDIC'' d.o.o. koji su ovim humanim gestom iskazali brigu i odgovornost prema zajednici u vremenu velikih izazova. U skladu sa usvojenim godišnjim planom aktivnosti, pored tradicionalnih akcija, naš klub če nastaviti rad u vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom Covid-19 prilagođavajući se trenutku, što neće uticati na sam kvalitet akcija.''– kazao je Vukšić.

Donaciju je u ime kotorske Opće  bolnice primio direktor dr. Davor Kumburović koji se ovom prilikom zahvalio donatorima i Rotari Klubu Kotor istakavši:

''Želim da iskažem veliku zahvalnost na ovoj donaciji čiji je značaj znatno veći kada se uzme u obzir da je upućena u pravom momentu - u periodu suočavanja sa pandemijom  Covid-19. Kao što je već poznato, Opšta bolnica u Kotoru je od prije nekoliko dana i zvanično Covid bolnica tako da će ova donacija u velikoj mjeri olakšati naš rad i obezbijediti adekvatno liječenje naših sugrađana i građana Boke.''