Rundek nastupa na ovogodišnjem KotorArtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. kolovoza 2016. - 8:53
Autor: 

Poznati hrvatski glazbenik Darko Rundek nastupa na ovogodišnjem KotorArtu u četvrtak, 4. kolovoza na Ljetnjoj pozornici, s početkom u 22 sata.

Pored ovog gitariste i pjevača, Rundek Cargo Trio čine i Isabel, koja svira akustičnu i električnu violinu i koja je zadužena za zvučne efekte, i multiinstrumentalist Dušan Vranić Dutso, koji svira klavir, harmoniku, perkusije i dr. Koncert pod nazivom Mostovi dio je istoimene velike turneje prema kojoj je nazvan i album, objavljen 2015.

Trio je započeo po turneju po Hrvatskoj, a jedanaest numera s ovog albuma publika je dočekala a velikim zanimenjem i u državama bivše Jugoslavije, Kanadi, Austriji. I ovaj album, koji je osvojio dva Porina – za najbolji album alternativne glazbe i za najbolji video (Ima ih, režija: Radislav Jovanov Gonzo), оbojen је zvucima različitih kultura, prije svega Balkana, Južne Azije i Južne Amerike. Album počinje pjesmom Džaba, a nastavlja se pjesmama Midnight Calypso, Ima ih, Clouds, Vidova, Don Juan, Mostovi, Indijska, Mijenjamo mesto, Vitamini i Ne zaboravi me.

Darko Rundek, jedan od najpopularnijih glazbenika s teritorija bivše Jugoslavije, nakon preseljenja u Francusku i dva albuma s Cargo orkestrom, ispunio je svoj dugo željeni san o osnivanju trija. Ansambl kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluzom, a vrhunac nastupa ansambla čine poznate numere s Rundekovih solističkih albuma, kao i s albuma grupe Haustor, čiji je Rundek bio član i jedan od osnivača. Rundek Cargo Trio objavio je prvi album 2010. pod nazivom Plavi avion, u izdanju Menart-a, koji je osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe.

Sponzor koncerta je Coca – Cola, a partner koncerta Internacionalni ljetnji kotorski karneval

Karte se prodaju na Kamenom kiosku od 8 do 20 sati, kao i na ulazu na Ljetnu pozornicu dva sata prije početka koncerta, po cijeni od 10 eura.