Sat kuhanja za učenike SMŠ „Mladost“ u hotelu Regent

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. rujna 2019. - 12:02
Autor: 

U hotelu Regent Porto Montenegro 18. 9.,  upriličen je sat  kuhanja za drugu generaciju polaznika programa smjera “kuvar” JU Srednje mješovite škole “Mladost”. Sat kuhanja za učenike prve godine je zamišljen kao poticaj  i motivacija na početku školske godine.

 “Sa velikim zadovoljstvom smo organizovali čas kuvanja za naše buduće kolege te je ideja da isti postane tradicija i jedan od elemenata saradnje koju već njegujemo sa SMŠ “Mladost”. Tokom par sati koliko su mladi kuvari bili sa nama učili su kako da spreme dva jela koja služimo u hotelu Regent. Recepturu smo im poklonili za uspomenu te se nadamo da ćemo brojne u budućnosti zvati svojim kolegama. Željeli smo da ovaj čas kuvanja ima jednu važnu simboliku – početak sa pet zvjezdica koji garantuje odličan profesinalni razvoj”-  izjavila je ovom prilikom Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent.

 “Zadovoljni smo činjenicom da njegujemo partnerstvo sa hotelom Regent. U sklopu saradnje deset učenika će odrađivati praksu u hotelu ove školske 2019/2020 godine te ovo smatramo idealnom sinergijom školskog programa i usavršavanja u praksi koje će biti izvedeno po najvećim svjetskim standardima, a u našem gradu” - rekla  je ovom prilikom gospođa Vujačić, direktorica škole.