Služba zaštite uručila vatrogasno vozilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Tivat”

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. ožujka 2021. - 13:21
Autor: 

Služba zaštite Općine Tivat uručila je danas specijalno vatrogasno vozilo marke „Daf“, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Tivat“. Vozilo je kapaciteta 7000 l vode i 200 l pjene, a podesan je za šumske požare.

Primopredaji su prisustvovali predsjednik Općine Željko Komnenović i potpredsjednik Općine Vladimir Arsić. Komnenović je poručio da će Općina Tivat posvetiti dužnu pažnju dobrovoljnim vatrogascima, koji su više puta pokazali hrabrost i požrtvovanje: „Lekcija od prije par godina kada je Tivat bio na udaru šumskih požara, pokazala je da je uloga dobrovoljnih vatrogasnih društava nezamjenljiva.“

Predsjednik je naglasio kako će novi komandir Službe zaštite Milorad Giljača koordinirati radom svih vatrogasnih društava u Tivtu te kako je cilj mrežom zaštite i spašavanja pokriti cijelu teritorij Tivta. Predsjednik Općine najavio je ulaganja u opremu vatrogasnih društava i Službe zaštite. Po njegovim riječima Služba zaštite nema zadovoljavajuću tehničku opremu, a nužno je i obnoviti ateste koji su u međuvremenu istekli. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Tivat“ broji 14 članova i otvoreno je za sve one koji žele da postanu članovi i tako pomognu radu DVD-a, kazao je komandir Dragan Franović. „Vozilo koje smo dobili znači nam dosta. U prošloj godini imali smo oko 20 intervencija. Vozilo je staro ali funkcionalno, pogodno i za vježbu. Što se ostale opreme tiče potrebno nam je sve, imamo samo kombinezone i šlemove. Ostalo ćemo nabavljati kroz donacije“, kazao je Franović.

Komandir Službe zaštite Općine  Tivat Milorad Giljača kazao je da Tivat postaje lider u regiji po broju dobrovoljnih vatrogasnih društava, posebno kad se u obzir uzme veličina Općine i broj dobrovoljaca. „Gledamo da doborovoljna društva budu zametak buduće civilne zaštite u slučaju neke veće elementarne nepogode, kako bismo imali spremne ljude“ - kazao je Giljača.