Snažna podrška Igoru Tomkiću

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 26. ožujka 2019. - 13:05
Autor: 

Predstvanici HGI-ja Adrijan Vuksanović, poslanik Hrvatske građanske inicijative i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore jučer su u Beranama posjetili Igora Tomkića koji je fizički napadnut prošle nedjelje u ovom gradu.Predstavnici hrvatske nacionalne zajednice su Tomkiću i njegovoj obitelji pružili podršku i obećali svaku vrstu pomoći u ovim teškim trenutcima.

 „Mi želimo da se svaki Hrvat, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, osjeća slobodno i da živi u miru. Napad koji se ovdje desio naišao je na gnušanje cjelokupne javnosti. Pohvaljujem brzu reakciju policije koja je uhapsila nasilnike i tražim dalji institucionalni odgovor nadležnih. HGI će pomno pratiti dalji proces i pružati svaki mogući vid pomoći Igoru Tomkiću i njegovim bližnjima. Štiteći njih, mi štitimo vrijednosti multinacionale i multikonfesionalne Crne Gore“, izjavio je Adrijan Vuksanović.

On je istako i dobru kontinuiranu komunikaciju s direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, kao i zadovoljstvo doprinosom koji su dali određeni broj medija u Crnoj Gori u cilju zaštite Tomkića.

Članovi obitelji Tomkić, iako još uvijek pod stresom i osjećajem velike nelagode, zbog svega što se desilo, ne kriju ljubav prema gradu u koji su se doselili i ostvarili egzistenciju. Oni se nadaju da će se vratiti mirnom životu u zajedništvu sa svim dobronamjernim sugrađanima, koji im ovih dana iskazuju riječi ohrabrenja i podrške.

Predstavnike Hrvata u Crnoj Gori primio je i gradonačelnik Berana Dragoslav Dado Šćekić s potpredsjednicima. Vuksanović i Deković su mu zahvalili na brizi i pažnji koju je iskazao prema Tomkićima, izrazivši zadovoljstvo zbog jednoglasne osude ovog kukavičkog čina od strane građana Berana. Gradonačelnik Šćekić je osudio napad koji se desio i iskazao stav da će Berane ponovo biti ono što je oduvjek i bilo, grad širok za sve ljude koji žive u njemu, bez obzira na vjeru i naciju.

Na koncu, predstavnici HGI-ja su uputili poziv obitelji Tomkić da posjete hrvatsku zajednicu u Tivtu i da budu njihovi gosti, što su ovi rado prihvatili.