Snimanje filma „Ključ“ u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 05. prosinca 2019. - 8:51
Autor: 

Nakon Beograda, Zlatibora, Krfa ekipa filma „Ključ“ predvođena redateljem Markom Sopićem, direktorom fotografije Aleksandrom Jakonićem, započela je završnu fazu snimanja dugometražnog filma „Ključ“ na teritorij općine Kotor u Crnoj Gori.

Producenti filma su odabrali Kotor zbog specifičnih scena i posebnih lokacija, koje mnogo više pogoduju scenariju filma, dok je tim beogradske produkcije uspješno ostvario suradnju s crnogorskim redateljem Milutinom Darićem i filmskim radnicima s lokalnog tržišta. Dobra atmosfera na snimanju, izvrsni lokaliteti među kojima su ulice Starog grada i katakombe u Kotoru, katolička crkva u Perastu i gostoprimstvo Kotorana ekipu filma će vratiti opet, vjerujemo sa stranim produkcijama.

Direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović je povodom partnerstva na filmu naglasila da je ovo jedan od koraka k ispunjenju ciljeva kampanje „Kotor - vaša filmska lokacija“ za 2020.-2021. kroz koju komuniciraju s filmskim studijima i producentima. „Naša javnost često zanemaruje i zaboravlja sve one filmske scene koje su snimane u Kotoru a koje svjetska filmska javnost pamti. Tako ćemo mi govoriti o dobrim filmskim lokacijama i tome šta izaziva da se veliki broj filmskih djelatnika pojavi u Kotoru“, istakla je Radović dodavši da film „Ključ“ pokazuje koliko su kotorske lokacije prilagodljive zahtjevnim scenarijima.

U filmu igraju velika glumačka imena te su u atmosferi misterije i akcije na lokacijama u Starom gradu u Kotoru snimali su Džek Dimić (Jack Dimich) holivudski glumac s ulogom talijanskog kardinala Randaca, Branimir Bane Popović, čija će uloga moćnog biznismena ostaviti publiku bez daha, savjetovan od svog odvjetnika Tadije, kojeg glumi Dušan Kovačević. Radivoje Raša Bukvić i Sonja Kolačarić su glavni likovi koji pripadaju čuvarima svete relikvije Vizantije. Filmskoj ekipi se u Kotoru pridružio prvak drame crnogorskog Narodnog pozorišta, glumac Mirko Vlahović koji u filmu igra ključnu ulogu - đed Vitez Reda Zmaja. Ulogu kontroverzne iskušenice Marije dobila je mlada karizmatična Isidora Građanin. Boris Komnenić, Ljuba Bandović, Rastko Janković, Lazar Đukić, Milica Stefanović, Jelica Kovačević, Vahid Džanković i Aleksandar Lazić su ostatak ekipe koju već željno iščekuju gledaoci u Ex-Yu zemljama,  ali i Turskoj, Rusiji, Azerbejdžanu, gde je distribucija filma već dogovorena. 

Glazbu za film potpisuje Milan Đurđević iz „Nevernih Beba“. Producentica filma je Milenija Perišić. Premijera filma zakazana je za veljaču 2020. godine.