„Stripovanje“ u Kotorskom kulturnom centru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. rujna 2020. - 12:24
Autor: 

Povodom „Međunarodnog dana čitanja stripova u javnosti“ – JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor s „Udruženjem strip autora Crne Gore"  organizirao je  28. 8. u Atriju Kulturnog centra program pod nazivom „Stripovanje“.

Strip autori Ozren Miždalo, Simon Vučković i Nikola Ćurčin održali su  radionicu crtanja, nakon čega je uslijedila  promocija prvog broja strip magazina „Stripovanje“, čiji je urednik Simon Vučković.

Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih na strip  radionici, Vučković se zahvalio Kulturnom centru,  izdavaču prvog strip magazina u Crnoj Gori, sa željom da njegova  publikacija zaživi i postane dio programske aktivnosti u vidu izdavaštva, makar na tromjesečnoj razini.

“To bi, prije svega, zavisilo od saradnika, polaznika škole stripa, jer je Prvi broj  okupio veliki broj afirmisanih strip autora, početnika i saradnika sa prostora bivše Jugoslavije” kazao je Vučković.

“Stripovanje” je ujedno bilo i najava XIV.  „Hercegnovski festival stripa“, koji počinje danas.

“Crtanje, izložbe, prezentacije, berza stripa, muzički programi i sve ono što prati festival dešavaće se tokom šest septembarskih dana i ove godine u  Herceg Novom, na najljepšim lokacijama i svi će moći da uživaju u veselim likovima devete umjetnosti Predstavićemo prvu reviju autorskog stripa na prostoru države, urednika Simona Vučkovića koji ujedno obilježava i 25 godina rada na stripu”, kazao je Nikola Ćurčin.

Prvi strip magazin u izdanju JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor  tiskan  je u koloru, u tiražu u 1.500 primjeraka i može se kupiti na kioscima  TABACCO PRESS-a po cijeni od 2,50 eura.