Sumiranje novogodišnjih rezultata i najava za doček Nove 2019.

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 12. siječnja 2018. - 8:39
Autor: 

Jučer je u prostorijama Općine Tivat održan  sastanak na širem organizacionom nivou u prisustvu predsjednice. Tema sastanka bilo je sumiranje utisaka o organizaciji cjelokupnog novogodišnjeg programa u trajanju od 14 dana.

Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi organizacionog odbora: dva predstavnika Turističke organizacije, dva predstavnika Općine Tivat na čelu s  predsjednicom, dva predstavnika Udruženja ugostitelja, predstavnik Komunalnog poduzeća, Komunalne policije, Policije, kao i poduzeća Brand New Tivat.

Na početku sastanka, ispred Turističke organizacije Tivat, kao izvršnog organizatora Nove godine, direktorica Gabrijela Glavočić pohvalila je sve službe koje su sudjelovale u organizaciji. Predstavnici TO Tivat izrazili su posebnu zahvalnost Komunalnom poduzeću, Komunalnoj policiji, Službi bezbjednosti koji su odgovorili zadatku i brojnim drugim predstavnicima koji su radili u interesu što uspješnije realizacije programa kao što su: Samcommerc, Polar Clean, Pomorski saobraćaj i drugi sponzori.

Direktorica TO Tivat također je izrazila zadovoljstvo cjelokupnom realizacijom programa, bez obzira  na to što se nije održala repriza Nove godine i istakla da su brojke glavni pokazatelji uspjeha. Kroz 14 dana programa, Tivat je posjetilo blizu 40. 000 ljudi, od čega je najviše posjetitelja zabilježeno u noći dočeka.

Uz zahvalnost svima na uspješnoj suradnji, direktorica TO je istakla jako dobru marketinšku kampanju u okviru koje je, u periodu od dva mjeseca, postignut  reach od 1.300 000 usera na FB i Instagramu. Zabilježeno je 30. 000 ulaza na sajtu TO Tivat tj. na stranici programa Nove godine, blizu 22. 000 ulaza na You tube kanalu, 69. 000 pregleda videa na Instagramu. Na osnovu ovih podataka dolazimo do zaključka  da je, pored brojnih Tv i radijskih reklama,  blizu 120. 000 ljudi u decembru vidjelo program Nove godine.  Na sastanku koji se danas održao u OpĆINI Tivat, takođeR je dogovoren i izvođač za 31.12.2018.godine- Željko Joksimović.

Ispred Udruženja ugostitelja uputili su pohvale za sve službe koje su odgovorile zadatku u cjelokupnoj organizaciji, a također i istakli da je organizacija bolja nego prošle godine. Ugostitelji smatraju da je dobro što već imamo dogovorenog izvođača za 31.12.2018.godine po čemu možemo računati na dužu marketinšku kampanju što je glavna osnova za još bolje opstajanje ovakve vrste manifestacije. Također zaključuju da treba pristupiti agresivnijem marketingu. Zahtjev od ugostitelja odnosi se na to da se kućice postave već početkom prosinca i da se pojača ponuda štandova u vidu Bazara, a sve to kako bi blagdanska  čarolija trajala duže.

Predsjednica Općine  prof.dr. Tivat Snežana Matijević istakla je veliko zadovoljstvo cjelokupnom realizacijom programa s inicijativom da ove godine kićenje grada bude u potpunosti realizirano već do 1. 12. Dala je prijedloge da se što više uključe hotelska poduzeća u centru grada, kada su u pitanju kićenja njihovih objekata. Također je predložila i veće angažiranje kompanije Brand New Tivat u dijelu osmišljavanja kićenja grada i pomoći Komunalnom poduzeću Tivat, a naročito mali gradski park i sadržaji u njemu.

Predstavnik Brand New Tivat se složio s prijedlogom predsjednice i obećao svoju potpunu podršku u narednom projektu, također pohvaljujući cjelokupnu organizaciju.

Na uspješnoj i dobroj suradnji, kao i odličnoj komunikaciji sa svim sudionicima u organizaciji novogodišnjeg programa zahvalili su i predstavnici Komunalnog poduzeća i MUP-a Tivta, a istaknuto je i da Tivat s  pravom nosi naziv grada kulture jer je 14 dana programa proteklo bez zabilježenog incidenta.

Zaključak sastanka je opće  zadovoljstvo svih članova organizacionog odbora za doček Nove godine.

„Cjelokupan novogodišnji program je imao humanitarni karakter, te ovim putem obavještavamo da će se sakupljena sredstva u iznosu od 600,00 eura usmjeriti na dvije adrese, odnosno biće uplaćena Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, kao i za liječenje našeg sugrađanina Save Rilija. Svoj doprinos u humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava dali su i organizatori novogodišnjeg programa“.