Suradnja HGD – a i Hrvatske matice iseljenika kroz izložbu „Hrvatska baština u trećoj dimenziji“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2019. - 9:31
Autor: 

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Hrvatska matica iseljenika - podružnica Split i Pomorski muzej Crne Gore Kotor organizirali su  izložbu pod nazivom „Hrvatska baština u trećoj dimenziji“, koja je sinoć otvorena  u Galeriji Pomorskog muzeja Crne Gore.

Na početku, nazočne je pozdravio Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja te istakao da ova izložba na jedan suvremen i mlađoj populaciji zanimljiv način predstavlja kulturnu i prirodnu baštinu Hrvatske i da ovakav primjer moramo slijediti, želimo li biti u korak s vremenom.

Nazočnima se obratila i gospođa Rafaela Pina Lazarević, predsjednica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, koja je izrazila zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskom maticom iseljenika - podružnica Split.

Izložbu je otvorila Branka Bezić Filipović, voditeljica Hrvatske matice iseljenika-podružnica Split te istakla autora izložbe – tvrtku  „Astarta plus'' iz Zagreba, koja od 1999. suvremenim tehnologijama radi na promociji kulturne i prirodne baštine u turizmu.

Hrvatska je izuzetno bogata kulturnim i povijesnim nasljeđem, pa je samim tim potencijalno vrlo zanimljiva destinacija u turizmu. Cilj ove izložbe je prezentirati dio tog bogatstva, koje se baštini u hrvatskim muzejima. Korištena je 3D tehnologija, pa su  posjetitelji za tu svrhu koristili i 3D naočale, što je bilo itekako interesantno.

Izložbi su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori gospodin Veselko Grubišić, kao i Marijan Klasić, konzul u Generalnom konzulatu u Kotoru.