Sutra Dan otvorenog srca „ Za Iliju“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. prosinca 2018. - 13:08
Autor: 

Humanitarni novogodišnji bazar „Dan otvorenog srca – Za Iliju“ bit će održan sutra od 11 sati  u holu administrativne zgrade Općine Tivat,  a prihod prikupljen tom prilikom bit će usmjeren za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i pol, koga polovinom siječnja očekuje operacija srca.

Bazar tradicionalno organiziraju  Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst,  a ove godine se održava jubilarni, deseti put.

„Preduzetnici i ugostitelji već doniraju i uplaćuju novac na žiroračun, imamo priličan broj prijava, evidentirane su i anonimne donacije u igračkama, i slično. Interesovanje je zaista veliko. Vjerovatno ćemo imati više od 40 štandova“, priopćila  je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Općine dr.  Siniše Kusovca i sekretarke Ognjanović bit će dodijeljena Zelena nagrada za 2018. godinu,  koju će uručiti predsjednica Zelenog tima Tatjana Jelić.

Podršku bazaru daje i ClickforHelp kao inicijativa u kojoj poznati tivatski fotografi rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog.  Akciju pomažu TO Tivat, tim Vlado Hair Design, restoran One, City Hall i D-photo. Posjetitelji bazara moći će i  udomiti  kučiće iz azila, a FK Arsenal je najavio da će prihod od karata za utakmice,  koje u subotu budu igrali njihovi Petlići biti doniran u okviru akcije.

Veliku potporu  sudjelovanjem u zabavnom djelu programa daju Dječji savez Tivta, djeca iz JPU „Bambi“, OŠ Drago Milović i SMŠ „Mladost“. U organizaciji sudjeluju  i akademski slikar Zoran Kruta,  koji je autor scenografije, kao i Happy balloons Tivat i Brand New Tivat, potom plesni klubovi Enigma, Modest i Belisima, KUD Kadena. U zabavnom programu bazara sudjelovat će i kvartet saksofona - Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević. Mališani javne predškolske ustanove „Bambi“ priredit će ritmiku “Kišobran za dvoje”, a nastupit će i recitatori Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ “Drago Milović”.

 Na prijedlog pedijatrijske službe Doma zdravlja Tivat, prikupljena sredstva bit će usmjerena za liječenje mališana Ilije.

„U zavisnosti od toga koliko novca prikupimo, moguće je da ćemo obezbijediti i sredstva za podršku liječenja još dvoje djece. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže. Dobrodošao je svako ko može da donira odnosno ponudi na bazaru knjige, igračke, cvijeće, kolače, suvenire, bižuteriju, antikvitete, ručne radove si lično“, dodala je Ognjanović.