Svečano otvoren ljetni kotorski Karneval

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. kolovoza 2019. - 10:38
Autor: 

Prvog dana kolovoza u 21 sat  započele su ljetne karnevalske fešte u Kotoru. Svečanom ceremonijom na Trgu od oružja, otvoren je XVIII. Internacionalni ljetni kotorski karneval. Uz Feštine mažoretke, Gradsku muziku Kotor, posjetitelji  su uživali i u koncertu hrvatske grupe Trio Gušti. Također, od 21.30 h na Muljanskoj rivi održana je Ribarska fešta u organizaciji MZ Muo. Uz bogate sadržaje, brojne karnevalske grupe, domaće i furešte, ljetne karnevalske fešte će trajati do subote, 3. 8.

Večeras, 2. 8., na ulicama Starog grada održat će se program pod nazivom Najmaškaraniji grade – odnosno Veliki Abrum karnevala i predstavljanje inozemnih karnevalskih grupa s početkom u 21 h. Od 22 sata na Trgu od oružja, uživat ćemo u koncertu poznate grupe Magazin.

U subotu, 3. 8., na glavnoj saobraćajnici bit će održana tradicionalna XVIII. Internacionalna karnevalska povorka od 21 sat, nakon čega će se fešta nastaviti u Starom gradu uz grupu Cubalcanica i bend Tri kvarta. Napominjemo da će, u subotu od robne kuće Dobrota do bazena Primorca, saobraćaj biti zatvoren u vremenskom periodu od 16h do prolaska karnevalske povorke. Također, glavna gradska saobraćajnica od ljetnog bazena do kružnog toka bit će zatvorena za promet od 21 sat pa do prolaska karnevalske povorke.

Pored karnevalskih grupa iz Kotora i Crne Gore, karnevalu će prisustvovati i grupe iz Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Kube. Osim navedenih grupa, Karnevalu će prisustvovati i predstavnici borda FECC-a i predstavnici iz više europskih karnevalskih gradova.

Organizator XVIII. Internacionalni ljetnog Kotorskog karnevala je Udruženje “Fešta” iz Kotora, a pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Općina Kotor, Nacionalna turistička organizacija i TO Kotor.