Svečano otvoren prvi Montenegro waterpolo camp

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 10. srpnja 2018. - 10:52
Autor: 

Prvi Montenegro waterpolo camp, koji organiziraju crnogorski reprezentativci Vjekoslav Pasković i Damjan Danilović, svečano je otvoren jučer na bazenu Jahting kluba Porto Montenegro. Zlatni sponzor  Vaterpolo kampa je Porto Montenegro, a ostali sponzori su: Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat, Mans medica, Lukšić group, voda Acqua Bianca, restorani Bevanda i Big Ben, Bistro bar Majestic i Centar za kulturu Tivat.

Kristina Škanata, PR Porto Montenegra, izjavila je da je zadovoljstvo biti zlatni sponzor prvog Vaterpolo kampa u Crnoj Gori s obzirom na to da Boka kotorska baštini ovaj sport kao nešto što je tradicionalno i nešto što je svim Bokeljima u krvi.

Vjekoslav Pasković pozdravio je sve nazočne i izrazio zahvalnost svima koji su prepoznali potrebu za jednim ovakvim kampom.

 „Nadam se da ćemo djelovanjem u istom pravcu i otvaranjem što većeg broja ovakvih kampova, našoj djeci iz Crne Gore i regiona dati mogućnost izbora da sutra neki od ovih sportova bude u fokusu i bude jedro u leđa za zdravo i pravilno odrastanje. Koncerp našeg Vaterpolo kampa će se razvijati u nekoliko sedmica i trajat će sve do kraja avgusta. U njemu će učestvovati dječaci i djevojčice od 9 do 15 godina. U kampu će raditi renomirani treneri iz cijelog svijeta. Pored treninga tehničko-taktičkih elemenata, kamp će biti koncipiran tako da ćemo, u edukativnom smislu, imati predavanje iz sportske psihologije, medicine u sportu, kao i o ishrani sportista. Želimo da se sva djeca koja su učesnici kampa upoznaju sa bivšim i sadašnjim crnogorskim „Ajkulama“. Prevashodan cilj našeg kampa je da, osim znanja u veterpolu, našoj djeci kroz ovaj kamp pokažemo osjećaj pripadnosti grupe, djelovanja grupe, osjećaj timskog duha, da djeca upoznaju nove prijatelje, da nauče nekoliko riječi iz drugih jezika, da nauče kako se ophoditi u pobjedi, a kako u porazu i, naravno, da ponesu predivne utiske s ovog mjesta“, rekao je Pasković.

Nakon otvaranja kampa, polaznici su održali prvi trening u bazenu Jahting kluba PM.