Svečano uručenje besplatnih udžbenika u ponedjeljak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. kolovoza 2019. - 11:19
Autor: 

 Simbolični darovi,  koje je pripremio Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat, prvacima tivatskih osnovnih škola bit će uručeni prvog dana škole, u ponedjeljak 2. 9. Toga dana predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti mr. Dubravka Nikčević  sa suradnicima posjetit će OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, OŠ „Drago Milović“ - područne škole u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, kao i centralnu školu u Tivtu, gdje će biti organiziran  prijem za prvake.

Ovom prilikom predsjednik Općine obići će i učenike drugog i trećeg razreda i uručiti im udžbenike.

Općina Tivat posredstvom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti četvrtu godinu zaredom pruža podršku učenicima i roditeljima. Prethodne tri godine besplatne udžbenike dobivali su učenici prvog razreda. Ove godine donesena je Odluka da se akcijom obuhvate svi učenici prvog ciklusa, odnosno prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole, za što je izdvojeno 24.293,63 eura. Tako je  za školsku 2019/20.godinu osigurano 195 kompleta za prvi razred, 188 kompleta za drugi i 200 kompleta udžbenika za treći razred.

Besplatne udžbenike za svih devet razreda osnovne škole za učenike pripadnike RE populacije osigurat će Ministarstvo prosvjete.